Українська правда

Палкін: "Шахтар" - "Динамо" в Кубку України - невдалий жарт жереба

Сергей Шемшученко — 6 вересня 2012, 09:50

Керівництво українського футболу повинно подумати в майбутньому про кубкову сітку, щоб не ускладнювати життя команд у Лізі чемпіонів.

Таку думку висловив "Спорт-Экспрессу в Украине" генеральний директор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін, чий клуб вже у 1/16 фіналу Кубка України зіграє з київським "Динамо".

"Чесно скажу: не відразу повірив, що граємо з "Динамо" в 1/16 фіналу. Теорія ймовірності начебто б гарантувала величезну кількість варіантів і ось тобі", - зізнався він.

"Так ще знов на "Донбас-Арені", звідки кияни виїхали всього кілька днів тому. Якщо такий поворот розцінювати як черговий жарт жереба, який, насмілюся нагадати, зовсім нещодавно зводив нас з киянами в 1/8 фіналу національного Кубка, то мені важко визнати цей жарт дуже вдалим", - зазначив Палкін.

За його словами, результат жеребкування дуже ускладнює ігровий графік "гірників".

"Судіть самі: 23 вересня - "Динамо" у Кубку, 29-го - "Дніпро" в чемпіонаті та 2 жовтня - "Ювентус" в Лізі чемпіонів. Мірчі Луческу доведеться добряче поламати голову і розподілити сили таким чином, щоб з честю вийти з ситуації",- заявив гендиректор чемпіона України.

Крім того, Палкін висловив побажання повернутися до кубкової сітки, щоб не ускладнювати життя команд.

"Не хочу нікого образити, але у відсутності "Динамо" або "Шахтаря" в турнірі Кубок все ж девальвується. У всіх відносинах краще, коли ці команди зустрічаються між собою на завершальних стадіях розіграшу, в ідеалі - в фіналі. Але що тепер про це думати: жереб кинуто і зворотної дороги немає.

Але на майбутнє треба подумати про те, що, може, слід відмовитися від сліпого жеребкування і повернутися до кубкової сітки. Щоб жарти жеребу не ускладнювали життя командам, які виступають в Лізі чемпіонів", - додав Палкін.