Головне

Ліга Європи. "Дніпро" - "ПСВ Ейндховен" 2:0. Європо, ми повернулися!

20.09.2012 22:21 1411 0
Ліга Європи. "Дніпро" - "ПСВ Ейндховен" 2:0. Європо, ми повернулися!

Напередодні матчу капітан "Дніпра" Руслан Ротань розповів, що команда, готуючись до гри, намагається абстрагуватися від думок про надзвичайно відповідальний характер матчу. Що ж, можливо, для гравців це і був правильний підхід, а от для Дніпропетровська перший матч основної сітки європейського турніру за останні 7 сезонів став справді непересічною подією і викликав такий ажіотаж, якого давно вже не траплялося біля кас "Дніпро-Арени".

Уже через дві доби після їх відкриття майже всі 30 тисяч квитків, випущених у продаж за ціною, втричі більшою за звичайну "внутрішньоукраїнську", були розкуплені. Але безпосередньо перед початком матчу вже можна було вільно придбати заповітну перепустку з рук - бажаючих позбутися зайвого квиточка виявилося у надлишку.

Що ж, можна із задоволенням констатувати, що попри певні побоювання, на фоні більш досвідчених і титулованих голландських гостей "Дніпро" не загубився. Суперники виглядали рівними за класом, і нулі на табло після першої половини виглядали цілком логічними. Небезпечні моменти мали як українська, так і нідерландська команда, але по-справжньому гольовим жоден із них назвати не доводилося.

Могла би у такому дусі продовжуватися гра й після перерви, якби не дещо несподіваний гол, забитий "Дніпром" на самому початку другого тайму. Несподіваний, бо не став він результатом ні довгої атаки, ні яскравої комбінації. Лаштувка просто вибив м’яча подалі від власних воріт; а вийшло так, що захисник ПСВ Дерейк, який мав би спокійно його виносити, до м’яча не дотягнувся. Зате дотягнувся Матеус, який не полінувався піти на цю подачу, і одним дотиком перекинув воротаря голландців, спрямувавши круглого до сітки.

Логічно було би припустити, що після такого подарунку фортуни господарі зосередяться на утриманні переваги. "Дніпро" справді віддав гостям ініціативу, але про контргру аж ніяк не забув. І менш ніж за 10 хвилин після першого взяття воріт це принесло результат: Джуліано продерся з м’ячем з флангу до штрафного майданчика, зробив простріл, а замкнув його ніхто інший, як захисник ПСВ Хатчінсон. Ще один, на перший погляд не надто логічний, але насправді трудовий гол.

А от уже за рахунку 2:0 гра остаточно перемістилася на половину поля українців. Та ейндховенці сьогодні відверто не вражали: з далеко не ідеальних дій захисту та воротаря українців отримати вигоду у вигляді забитих м’ячів їм так і не вдалося.

Тож, повернення до Європи вдалося на славу, один із головних конкурентів обіграний цілком заслужено. Напередодні Хуанде Рамос говорив про те, що він та його підопічні не люблять перед такими матчами згадувати історії минулих років; набагато приємніше їм буде читати про себе приємні слова наступного дня після гарної гри. Що ж, "дніпряни", ви на це дійсно заслужили. Лишається тільки побажати, щоб овації, влаштовані вам заповненими трибунами "Дніпро Арени", були ще далеко не останніми цього європейського сезону

Коментарі ()