Головне

Ліга Європи. "Байєр" - "Металіст" 0:0. Маркевич вистояв на нічию в Леверкузені

21.09.2012 00:00 1500 0
Ліга Європи. "Байєр" - "Металіст" 0:0. Маркевич вистояв на нічию в Леверкузені

Харківський "Металіст" розпочав груповий етап Ліги Європи із "сухої" нічиєї в грі з "Байєром" з Леверкузена. І хоча цього сезону леверкузенці розпочали в Бундеслізі не так вдало, але саме цю команду усі вважають фаворитом групи К.

У Леверкузені "Металіст" отримав той результат, на який в кінцевому рахунку і розрахував Мирон Маркевич. Команда з перших хвилин матчу не неслася вперед будь-що і грамотно грала на контратаках.

При цьому вже на стартових хвилинах гості могли пропустити гол після удар Хосогая, але м`яч влучив у руку Папа Гуйє, але на наше щастя суддя Ханссон зі Швеції, на 11 метрів не вказав. Відповідь "Металіста" також була небезпечною, але з ударом Крістальдо не без проблем впорався воротар "Байєра".

У господарів в першому таймі був ще не один момент, щоб забити гол, але ворота харківського "Металіста" рятував Горяїнов. До речі, Горяїнов був єдиним українцем цього вечора та "Байєр-Арені" в складі харківського "Металіста". Був ще правда натуралізований Едмар і все. Але зате Маркевичу не довелося видумувати кого ставити в старті, латиноамериканці + сенегалець Папа Гуйє та українець Горянов - ось нинішній український "Металіст".

Тим не менш, своє завдання такий "Металіст" виконав сповна. Не такими активними в атаці були Тайсон і Соса, і очевидно, що така установка на гру Маркевича. У другому таймі "Металіст" і зовсім сів у захист, хоча і в німців не все виходило в атаці. Удари Белларбі та Кісслінга бут не такими точними та й гості не давали наблизитися до штрафної.

Такий результат сповна задовольняв Маркевича, оскільки ще до 70 хвилини більш-менш активні в атаці Тайсон та Крістальдо були замінені, і команда сіла в "глуху" оборону і така тактика спрацювала. "Металіст" вистояв і заробив важливе очко, хоча на 81-й хвилині лише диво-гра Горяїнова та поперечка воріт врятували команду від голу, після штурму воріт "фармацевтами".

Отже, "Металіст" як і "Дніпро" набирає очки і поповнює рейтинг-таблицю коефіцієнтів УЄФА для України.

Коментарі ()