Українська правда

Сьомін пророкує "Динамо" спад восени

Сергей Шемшученко — 25 вересня 2012, 08:39

Київське "Динамо" форсувало форму до старту у відборі Ліги Чемпіонів, при цьому у неоднаковій формі гравців тренерський штаб не винен.

Про це заявив "Спорт-Экспрессу в Украине" вже екс-головний тренер команди Юрій Сьомін.

"На карту було поставлено багато чого. У підсумку нинішньої осені "Динамо", можливо, ще чекає спад. І не один. Чи ми навмисно форсували підготовку? Поза всякими сумнівами", - почав він.

"Форсовано готувалися до сезону всі групи наших гравців, у тому числі футболісти національної збірної, які повернулися після чемпіонату Європи. Навіть зараз, після часу, вони виглядають не так добре, як хотілося б. Надалі, втім, хлопці будуть додавати", - вірить Сьомін.

За словами росіянина, він встановлював терміни форсування форми, тримаючи в розумі поставлені перед киянами завдання.

"Між іншим, і в Лізі Чемпіонів поки ніякої трагедії немає: ми програли всього лише один з п'яти матчів у групі, причому - найсильнішому супернику. І на сьогоднішній день, повторюся, є група гравців, яка ще далека від оптимальних кондицій. Зізнатися, не чекав, що так станеться", - визнав він.

"Мені здається, справа і в тому, що багато футболістів їдуть у свої збірні. Одні там грають, інші - ні, а у нас в клубі в цей час відбувається тренувальний процес", - назвав він "унікальну" причину провалу.

"Якби зараз мені довелося заново складати програму зборів, не змінив би в ній ні єдиного пункту. Звичайно, безглуздо заперечувати різнобій в ступені готовності окремих виконавців, але ж у "Динамо" траплялися непогані ігрові відрізки - у тому ж матчі з "Шахтарем", - вважає він.

Сьомін додав, що за рахунку 1:2 "динамівці" пішли ва-банк, а суперник виклав основні козирі - гарну швидкість і вміння контратакувати.