Українська правда

Луческу: Київ помилився, вирішивши перебудувати команду за один рік

Сергей Шемшученко — 25 вересня 2012, 13:29

На черговій впевненій перемозі над "Динамо" життя для "Шахтаря" не закінчується, команда лише підтвердила свій клас.

Про це наставник "Шахтаря" Мірча Луческу говорив у інтерв'ю Gazeta Sporturilor на тему недавньої перемоги.

"Наші футболісти грають все краще і забивають багато голів, але якщо ви подивитеся на мою попередню роботу - в Хунедоара, в бухарестському "Динамо", в збірній Румунії - то побачите, що з часом мої команди прогресували", - підкреслив він.

"Футболісти підвищували свою вартість, гра ставала все більш видовищною ... Словом, ніяких випадковостей тут немає. Це все результат деяких хороших і своєчасних рішень", - вважає Луческу.

За його словами, секрет у тому, що "Шахтар" стає все досвідченішим, принципи гри стабілізуються, травми не мучать, хлопці знаходять впевненість.

"Вдумайтеся: в останньому матчі з "Динамо" середній вік нашої півзахисту й атаки при цьому складав всього 24 роки! Київ же помилився. Бачачи, що вони не можуть нас перемогти, в клубі зважилися радикально перебудувати команду за рік. Велика помилка. Є й інший приклад", - зазначив румун.

"Який? "Зеніт". Купили двох гравців за 100 мільйонів, а це дестабілізувало всю команду. З тих пір "Зеніт" не перемагає, а атмосфера в команді зіпсована", - продовжив пан Мірча.

Він відмовився казати, що донецький клуб вже забезпечив собі "золотий дубль".

"Сезон попереду довгий, може статися все що завгодно. Як знати, може, мене підстерігає ще один трамвай. Ні, загадувати наперед не буду, вважаю за краще думати про найближчі матчі", - додав тренер.

"Це не про "Ювентусі", почекайте! Спершу у нас поєдинок з "Дніпром", командою Хуанде Рамоса. Вони тільки що перемогли ПСВ 2:0 і виглядають сильніше, ніж "Динамо", - наводить слова Луческу terrikon.com.