Українська правда

Суркіс: "Ту ганьбу, яка у нас була останнім часом, змиємо перемогами"

Сергей Шемшученко — 25 вересня 2012, 19:12

Олег Блохін повинен вивести "Динамо" на новий рівень.

На це сподівається президент киян Ігор Суркіс, пише офіційний сайт клубу.

"Думаю, в Олега Блохіна це вийде. Я зробив пропозицію, вибір був за ним. Так, національна збірна - вершина тренерської кар'єри, але Олег Блохін у ній багато чого вже досяг. Сьогодні настав такий момент, що харизматична фігура рівня Олега Блохіна, яка керується принципом "сказав-зробив", може нас вивести на новий рівень", - сказав він.

"Я в нього вірю. Пройде день-два, наш новий тренер підбере кваліфікованих помічників у свій штаб, і ми будемо рухатися, сподіваюся, до нових успіхів. А ту ганьбу, яка у нас була останнім часом, змиємо нашими перемогами", - додав президент.

За словами Суркіса, він хотів би, щоб Олег Блохін став для "Динамо" тренером калібру Алекса Фергюсона у "Манчестер Юнайтед", або того ж Валерія Лобановського.

"Щоб його робота в клубі тривала дуже довго. Але для цього, я не приховую, повинні бути гарні результати і якісна гра. При цих складових Олег Володимирович буде працювати до тих пір, поки у нього будуть сили і можливості", - пояснив він.

"Посада головного тренера "Динамо" непроста, і життя Олега Володимировича, напевно, зміниться. Якщо у збірній були періоди між матчами, час для роздумів, то в клубі це щоденна робота, найчастіше у стресовій ситуації", - зауважив Суркіс-молодший.

Перед "Динамо" стоять попередні цілі - обротися за звання чемпіона України і, однозначно, вийти з підгрупи у Лізі Чемпіонів.

"У всякому разі, грати команда повинна так, щоб уболівальники навіть у разі невдачі не могли пред'явити до неї претензії у небажанні боротьби або низької самовіддачі. Звичайно, я розумію складнощі пов'язані з приходом нового головного наставника", - сказав він.

"У нас і раніше були провали, але я не пам'ятаю, щоб команда програвала дві поспіль гри 1:4. Ті, хто раніше командою керували, говорили, що "Шахтар" за нас сильніший. Я розумію, може це так і є, у "Шахтарі" теж люди не сидять склавши руки", - підсумував президент киян.