Українська правда

Наразі "Сарагоса" виплатила "Шахтарю" за Матузалема лише 500 тисяч євро

Сергей Шемшученко — 17 жовтня 2012, 09:44

У "Шахтарі" збираються йти до кінця та отримати від "Сарагоси" усі гроші, що вона винна "гірникам" за скандальний перехід Матузалема.

Про це після перемоги у Спортивному арбітражному суді Лозанни заявив клубній прес-службі начальник юридичної служби ФК "Шахтар" Андрій Харитончук.

"Сарагоса" протягом 90 днів після винесення рішення була зобов'язана виплатити разом з футболістом Франселіно Матузалемом "Шахтарю" борг у сумі 11,8 млн євро плюс 5% річних за прострочення, що в цілому склало близько 14 мільйонів євро. Природно, відповідач відразу ж оскаржив це в суді Лозанни", - нагадав він.

"Але там, в свою чергу, підтвердили його повну правомірність. І воно вступило в силу в травні 2012 року. Відповідно, з цього моменту у "Сарагоси" було 90 днів на виплату. Зараз термін закінчився. Отже, ми можемо вимагати застосування санкцій, зазначених у рішенні, - зняття шести турнірних очок", - зазначив донеччанин.

"Сарагоса" добровільно виплатила лише 500 тисяч євро. Сам Матузалем нічого не заплатив. В ході судового засідання з'ясувалося, що між футболістом і "Сарагосою" є особлива домовленість, згідно з якою борг "Шахтарю" повинен виплачувати іспанський клуб", - повідомив він.

За словами Харитончука, клуб очікує, що ФІФА направить вимогу до Федерації футболу Іспанії про зняття шести турнірних очок з боржника.

"Ми можемо наполягати і на нових санкціях, якщо сума не буде виплачена.У рішенні сказано, що якщо ця санкція не подіє і борг залишиться невиплаченими, то футбольний клуб "Сарагоса" повинен бути переведений в нижчий дивізіон. Чому вони стали банкрутами після рішення суду? На той момент у них малося боргів вже на 150 мільйонів євро, половина - перед футболістами і тренерами по зарплаті. Ми були лише одними з кредиторів", - зазначив пан Андрій.

"Іспанський суд скоротив борг на 50%. Такий закон Іспанії. Але ми будемо наполягати на виплаті боргу в повному обсязі - 14 мільйонів євро. Арагонці можуть оскаржити рішення у Вищому суді Швейцарії. Поки від них ніякої реакції. Всі читають і вивчають рішення, яке вмістилося на 47 сторінках", - закінчив Харитончук.