Головне

Ліга Чемпіонів. "Шахтар" - "Челсі" 2:1. Чисто донецьке "вбивство"

23.10.2012 21:42 2957 0
Ліга Чемпіонів. "Шахтар" - "Челсі" 2:1. Чисто донецьке "вбивство"

Донецький "Шахтар" після матчів 3 туру очолив турнірну таблицю групи "Е" Ліги чемпіонів після перемоги над "Челсі" та нічиєї "Ювентуса" в Данії. Лондонський "Челсі", який їхав на "Донбас Арену" фаворитом групи, але був битий "гірниками". Чи то англійці були не готові до такої агресивної гри "Шахтаря", чи то був не їх день, але матч вони програли вчисту.

"Шахтар" був більш активний, мобільний та всю гру пресингував. Торрес і Мата були позбавлені простору і вільного прийому м`яча, і стали майже не помітними на полі. У "Шахтаря" грала вся команда, причому при відборі м`яча Вілліан не менше працював за Хюбшмана.

Команді Луческу дещо пощастило, оскільки вже на 3-й хвилині гри був відкритий рахунок. Після серії рикошетів Тейшейра з метрів 10-ти пробив у кут воріт Петера Чеха. Воротар "Челсі" цього вечора витягнув багато м`ячів, але свої два гола отримав.

Після пропущеного м`яча гості не пішли відразу відіграватися й ініціативою продовжував володіти "Шахтар". На 19-й хвилині "синім" знову не пощастило, оскільки через травму поле залишив Лемпард. Вийшовший на заміну Азар гри не загострив і Лемпарда не зумів замінити.

У перші 45 хвилин могли забити обидві команди, але більш близьким до голу був "Шахтар".

Початок другого тайму не змінив малюнку гри. У "Челсі" було багато браку при передачах, команда не поспішала, і складалося враження, що такий сценарій гри їх влаштовує. На 52-й хвилині "Шахтар" подвоює рахунок. Цього разу дали увійти у штрафну Фернандіньо і той пробив низом у кут воріт Чеха - 2:0. За рахунок чого "Челсі" за такої гри заб`є два м`ячі, було незрозуміло. Хоча на один гол в англійців сил вистачило.

Вже на 88-й хвилині Іванович пройшов по краю у штрафну і прострілив на Оскара, який з кількох метрів розстріляв ворота П`ятова, в якого в цій грі було не так і багато роботи.

Більше зробити "Челсі" "Шахтар" вже не дав. Гра на відбій в останні чотири хвилини матчу і цілком заслуженна перемога "Шахтаря" над чинним переможцем Ліги чемпіонів. Після фінального свистка "Донбас-Арена" гуділа і лише англійські уболівальники цілком слушно не розуміли: що сталося, і чому команда не грала у свій футбол?

Коментарі ()