Головне

Ліга Європи. "Русенборг" - "Металіст" 1:2. Захоплення снігового містечка

26.10.2012 00:04 1669 0
Ліга Європи. "Русенборг" - "Металіст" 1:2. Захоплення снігового містечка

У черговому матчі Ліги Європи достатньо довго здавалося, що "Металіст" залишиться якщо не з носом, то без повного комплекту з трьох очок, які підопічні Маркевича напевно хотіли відвезти з Норвегії. Тим не менш, індивідуальна майстерність лідерів вкотре допомогла харків'янам досягти потрібного результату.

Після суботньої битви з "Динамо" Мирон Маркевич не став берегти основних гравців, більше того, вкотре показав, яким був би склад команди в чемпіонаті, не стримуй його ліміт. В основі з українців виявився лише Горяїнов! Що ж, подобається Мирону Богдановичу думати, що немає у нас місцевих гравців рівня його клубу - хай думає, його право, а який-неякий результат усе спише.

Досягти цього результату команді могла перешкодити погода, в Тронхеймі валив сніг, з яким, скажімо, Вілліан явно зіткнувся в перший-другий раз. Та й інші південноамериканці, враховуючи, що зими в Україні зараз помітно потеплішали, а збори між колами команда проводить за кордоном, не особливо звикли до такої погоди. Думається, що погода стала непрямим винуватцем малого числа попереджень - гравці просто не бажали ризикувати в підкатах, що могли спричинити травми.

До такої гри, коли передачі треба було віддавати дуже акуратно, щоб м'яч відлетів не занадто далеко по мокрій траві, швидше пристосувалися господарі, що й не дивно. Дочкал і Чібуіке намагалися організувати партнерів, чех разом з Прікою перевірили дальніми ударами Горяїнова. У "Металіста" перша спроба удару була лише на 27-й хвилині - Бланко пробив метрів на 10 вище воріт. Незабаром помітно краще бив Тайсон, але воротар був готовий.

"Русенборг" не забарився з відповіддю - після помилки Гуйє (не першої, і не останньої) шанс був у Пріци, але він занадто довго думав, як саме забивати і момент упустив. Потім пару ривків здійснив Дочкал, але розумну передачу віддати не зміг. Було помітно, що господарям іноді не вистачає майстерності, а гостям - бажання, заряду якщо завгодно.

Привід для цього заряду з'явився майже відразу після перерви, коли Ельюнуссі після неузгоджених дій оборонців харків'ян перекинув Горяїнова і побіг святкувати. Майже відразу Горяїнов виручив після ударів Свенссона і Пріци, центрбек Регініуссен небезпечно бив головою після кутового. "Металіст" поплив і забий в ті хвилини скандинави - бути б "баранці".

Поступово гості стали приходити в себе, відзначилися спробами Бланко і Вільягри (воротар), включився Тайсон, який, втім, занадто тягнув ковдру на себе. Так пройшли 15, 20, 30 хвилин тайму, а потім нарешті захисники господарів розслабилися. На 79-й хвилині пройшов пас з правого флангу і Марлос розстріляв ворота Ерлунда. Майже відразу ж у стійку після сольного проходу потрапив Крістальдо, "Металіст" продовжував тиснути, але без особливо гострих моментів.

І на 89-й хвилині, коли здавалося, що все ж бути нічиїй, трапився ще один гол. Снігове містечко норвежців зруйнував ударом зі штрафного Шав'єр. 1:2 - і "Металіст", мабуть, може потихеньку святкувати вихід з групи. Остаточно його харків'яни мають оформити у матчі-відповіді, а потім вже де-факто зосередитися на чемпіонаті до весни. Адже після перемоги над "Динамо" привид інтриги в боротьбі за друге місце несподівано почав набувати реальних рис для команди Маркевича.

Коментарі ()