Головне

Ліга Європи. "Металіст" - "Рапід" 2:0. Важкі три очки Маркевича

05.10.2012 01:59 659 0
Ліга Європи. "Металіст" - "Рапід" 2:0. Важкі три очки Маркевича

"Кожна гра важлива для нас. Сподіваюся, футболісти зрозуміють, що нам вже не можна втрачати очки у чемпіонаті й у Лізі Європи". Очевидно, точніше сказати, ніж це зробив напередодні матчу проти "Рапіда" наставник "Металіста" Мирон Маркевич, і не можна. І справді, харків'яни останнім часом почали втрачати забагато. І якщо виїзна нічия проти "Байєра" у Лізі Європи - це, звичайно, позитивний результат, то відстань у шість очок від зони ЛЧ у Прем'єр-лізі - не те, на що очікували прихильники перед стартом.

З усього вищенаписаного можна зробити висновок: "Металісту" потрібно у єврокубку якнайшвидше забезпечити собі місце у наступному раунді. Щоб спокійно зосередитися на внутрішніх проблемах. Та і пригадуючи останні зустрічі "жовто-синіх" з австрійськими командами, нічого іншого, окрім перемоги, від них у домашньому поєдинку проти віденців очікувати не доводилося.

Підсумкові 2:0 можуть сказати людині, котра не дивилася звітну гру, що "Металіст" здобув легкі три очки. Повірте, це так. Ой, як не так! "Рапіду" фатально нещастило у першій половині гри. Рятувала і стійка (після удару головою Тріммеля), і самовіддана гра Горяїнова, і фортуна (удари Хофманна та його партнерів повз ворота). "Рапід" взагалі нагадав луцьку "Волинь" часів Кварцяного, куди той набирав високих і габаритних футболістів.

У "Металіста" у першому таймі виходило дуже мало. Своїми одинокими забігами нагадував про себе Тайсон. Фініньо навішував невідомо куди, а про Крістальдо, Хав'єра та Сосу навіть згадувати не доводилося.

Друга частина зустрічі виявилася дещо іншою. Почалася вона, як і перша, - команди намагалися заволодіти ініціативою. Ближче до середини тайму це остаточно вдалося "Металісту". Навіть склалося враження, що "Рапід" фізично виявився неготовим до такої важкої гри. На 65-ій хвилини, як прийнято казати, зіграла заміна Маркевича. Це Едмар головою переправив м'яч у ворота після навісу зі штрафного.

Після пропущеного м'яча віденці і зовсім знітилися. Тому не дивно, що харків'яни добили гостей. Другий гол описанню не підлягає, це потрібно лише дивитися. У компенсований час не витримали нерви у Бургшталлера, який отримав пряму червону картку. Отже, "Металіст" довів поєдинок до переможного завершення, і тепер разом з "Байєром" очолює турнірну таблицю. А попереду - дві гри з "Русенборгом", які, можливо, і вирішуватимуть подальшу долю "Металіста" у Лізі Європи. Хоча наразі вся команда вже думає про недільню зустріч із "Шахтарем" у чемпіонаті.

Коментарі ()