Українська правда

Агент ФІФА: Перед тим, як купити Вілліана, Луческу подзвонив мені

Сергей Шемшученко — 2 листопада 2012, 10:43

У Мірчі Луческу були певні сумніви щодо того, чи купувати теперішнього лідера команди Вілліана, тому він порадився з експертом.

Про це сам експерт - агент ФІФА Сабатіні Дуранте - розповів в інтерв'ю Il Sussidiario.

"Вілліан - важливий гравець "Шахтаря". Я добре знаю як його самого, так і батька Серафіно. Вілліан вже в юному віці став показувати відмінний футбол, тому коли йому виповнилося 17, я запропонував бразильця великим італійським клубам - "Інтеру", "Ювентусу", "Фіорентині". Вони зацікавилися, але і пальцем об палець не вдарили", - згадує він.

"Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу вчинив мудро. Він не став купувати навмання, і перед тим, як придбати Вілліана, подзвонив мені з проханням про раду. Я сказав, що Вілліана можна купувати із закритими очима - його талант видно неозброєним оком", - продовжив Дуранте.

"Майстерність Луческу полягає в тому, що він вміє добиватися від бразильців такого футболу, якого від них чекають. У "Шахтарі" вони грають розкуто, без великого тиску, і саме в таких умовах південноамериканські таланти можуть розвиватися", - цитує агента terrikon.com.