Українська правда

Назаренко: Якщо Громов людина честі, то нехай розповість, як все було насправді

Сергей Шемшученко — 2 листопада 2012, 11:10

У інциденті в матчі 1/8 фіналу Кубка України "Таврія" - "Ворскла" не все так просто і не треба робити винуватцем голкіпера кримчан Сергія Погорілого.

Про це "Спорт-Экспрессу в Украине" розповів капітан сімферопольської команди Сергій Назаренко.

"Звичайно ж, я згоден, що Сергій повівся некоректно, вдаривши суперника в обличчя. Але не в якості виправдання, а заради об'єктивності зазначу, що це була реакція на образу - не футболіста, а когось із членів його сім'ї", - сказав він.

"У нашому колективі вважають, що це була звичайна провокація з боку Громова, і Погорілий, на жаль, на неї повівся. Не знаю, стримався б я чи ні, якби хтось в безсторонньою формі згадав близьких мені людей", - зізнався він.

Назаренко запропонував пригадати конфлікт Зінедіна Зідана та Марко Матерацці у фіналі ЧС-2006, бо вважає його схожим на теперішній.

"Якщо Громов людина честі, то нехай розповість, як все було насправді. Не думаю, що після запитань типу "Чому ти лежав так довго?" Або "Чому ти весь матч симулював?" наш воротар накинувся б на суперника з кулаками. Не вірю", - наголосив він.

"Я вже був за межами поля. Бачив тільки, як арбітр діставав червону картку для Сергія. Чому на слово повірив партнерові? Я знаю його не один день. Погорілого не так-то просто вивести з себе", - запевнив Сергій.

"Звичайно, Погорілий навряд чи може розраховувати на похвалу за такий вчинок, але впевнений, що більшість колег спробують з розумінням його оцінити. Справа стосувалася честі сім'ї. Це, мені здається, багато що змінює і пояснює", - переконаний Назаренко.

Він додав, що сам Погорілий відмовляється від коментарів, бо дуже переживає, що підвів команду, тому капітан і взяв на себе місію спілкування з пресою.