Українська правда

"Металіст" хоче купити нападника "Спартака"?

Сергей Шемшученко — 9 листопада 2012, 20:45

Керівництво "Металіста" зробило пропозицію московському "Спартаку" з купівлі 26-річного бразильського нападника команди Соареша Веллітона.

Представники харківського клубу вийшли також на самого футболіста і його агентів з метою обговорення умов майбутнього контракту. Пропозиція української команди влаштувало Веллітона, він готовий до переходу, проте зі "Спартаком" домовитися поки не вдається.

І "Спартак", і "Металіст" офіційно відмовляються коментувати хід переговорів. Однак, за інформацією джерела, керівництво червоно-білих не влаштовує сума, яку харків'яни запропонували за трансфер футболіста.

З продажу Веллітона московський клуб планує виручити не менше € 8 млн, у той час як пропозиція "Металіста" майже в два рази менша.

Офіційний представник бразильського форварда в Росії Даріна Шишканова підтвердила, що український клуб дійсно зацікавлений в послугах її клієнта.

"У Веллітона є кілька непоганих пропозицій від різних клубів Європи. Найбільш чітку і конкретну зробив нещодавно харківський "Металіст". Нас в цілому влаштовує їх пропозицію, проте необхідно ще домовитись зі "Спартаком", що зробити досить важко", - сказала вона.

"Що стосується самого Веллітона, то він втратив мотивацію виступати за червоно-білих і хоче змінити клуб, про що неодноразово заявляв генеральному директору клубу Валерію Карпіні", - зазначила Шишканова.

Нагадаємо, що Соареш Веллітон перейшов у "Спартак" в 2007 році. Контракт бразильського форварда зі "Спартаком" розрахований до 2014 року, а його ринкова вартість на сьогоднішній день складає близько € 9 млн, пише Известия.