Головне

Ліга Європи. "Металіст" - "Байєр" 2:0. Вдалий реванш Маркевича

22.11.2012 22:03 1271 0
Ліга Європи. "Металіст" - "Байєр" 2:0. Вдалий реванш Маркевича

Харківський "Металіст" з першого місця виходить у весняну частину Ліги Європи. За тур до завершення групового етапу підопічні Маркевича вдома обіграли "Байєр" і випередили німецький клуб на три пункти в турнірній таблиці. Навіть якщо харків'яни програють у останньому матчі "Рапіду", а "Байєр" переможе "Русенборг", за рахунок очних зустрічей все одно першими будуть хлопці Маркевича.

Хоча, особливою звитягою перемогу над німцями не назвеш. Вирішивши питання виходу до наступного кола ще в минулому туру, "Байєр" зосередився на своєму внутрішньому чемпіонаті, і на гру проти українців вийшов напіврезервний склад. І молоді "аптекарі" добряче попсували нерви Маркевичу в першому таймі.

"Металіст" якось пасивно почав гру, німці більше атакували, хоча до середини тайму харків'янам все ж вдалося взяти хід поєдинку під свій контроль. У "Байєра" були моменти для взяття воріт, однак з удармаи Ранато Аугусто справлявся Горяїнов, а після удару Фернандеса за господарів зіграла поперечка воріт.

Другий тайм почався з швидкого м'яча Крістальдо, який вибив з колії недосвідчених гравців німецького клубу. Харків'яни почали довго тримати м'яч, атакували флангами, створювали моменти, проте другий м'яч забити спромоглися лише в кінцівці.

Після точного удару Хав'єра уже все було зрозуміло - "Металіст" забезпечив собі першу сходинку в групі, а Мирон Богданович помстився леверкузенцям за загальні 0:6 у сезоні 2010/11. Але чи був би таким позитивним результат, якби тренерський штаб "Байєра" виставив на гру основний склад?

Коментарі ()