Головне

Ліга Європи. ПСВ Ейндховен - "Дніпро" 1:2. "Дніпро" виграє групу!

22.11.2012 22:02 1007 0
Ліга Європи. ПСВ Ейндховен - "Дніпро" 1:2. "Дніпро" виграє групу!

Після чудового старту на груповому етапі Ліги Європи, коли у трьох матчах були здобуті три перемоги, дніпропетровцям на друге коло лишалася формальність - здобути одне очко, яке й виводило б їх до наступного раунду. Невдача у Неаполі, де Едісон Кавані ледь не самотужки переграв усю українську команду, трохи спустила на землю як прихильників "Дніпра", так і самих його гравців.

І якщо після того випадку перші чекали на матч в Ейндховені з обережним оптимізмом, то другі рішуче налаштувалися, і своє завдання навіть перевиконали.

Отже, "Дніпро" знову переграв ПСВ. Перемога далася непросто, цього разу нідерландці навіть забили першими після провалу в обороні гостей. Але українська команда досить швидко відігралася зусиллями Стрініча та Селезньова, і надалі грала впевнено, тримаючись за прийнятний для себе рахунок, і чекаючи нагоди, аби розвинути успіх. Напередодні Дік Адвокат заявив, що вболівальники ПСВ не зрозуміли б, якби їх команда грала у такій манері. Тим не менш, результат і турнірна таблиця розставили усе на свої місця.

Контратакувальна манера гри принесла свої плоди дніпропетровцям. Ще до перерви дві чудових нагоди мали вони для того, аби вийти вперед; але спершу Матеусові, який вже переграв воротаря, завадив вразити порожні ворота захисник, а за хвилину Селезньову зовсім трохи влучності не вистачило.

Зате у другій половині фортуна повернула борг українцям, коли Коноплянка фантастичним ударом з-за меж штрафного майданчика поцілив прямо у дальню дев’ятку воріт - без шансів для Ватермана!

Що лишалося ейндховендцям? Під кінець зустрічі ПСВ додав обертів, але замість небезпечних моментів це знайшло відображення у зайвих емоціях обох команд. Необов’язкове вилучення заробив Канкава, на 10 хвилин лишивши команду у меншості; без штовханини теж не обійшлося. Хай там як, але зрівняти рахунок, а тим більше - знову вийти вперед (бо нічия теж влаштовувала "Дніпро" та не влаштовувала ПСВ) господарі так і не зуміли.

Таким чином, дніпропетровці, як і решта українських клубів у Європі, достроково бронюють собі місце у стиковому раунді. Вперше в історії відразу 4 наших клуби продовжать міжнародні виступи і після зимової паузи.

Більше того, незважаючи на результат останнього туру, перше місце від "Дніпра" вже нікуди не подінеться, що дозволяє спокійно зосередитися на останніх матчах внутрішньої першості. А 6 грудня у домашньому матчі з АІКом підопічні Рамоса можуть спокійно грати у своє задоволення, святкуючи досягнення мети, до якої так довго крокувала ця команда.

Коментарі ()