Українська правда

Прем'єр-ліга. "Іллічівець" - "Карпати" 2:0. Реванш львів'янам не вдався

Сергей Шемшученко — 25 листопада 2012, 15:49

Для "Карпат" поєдинок проти "Іллічівця" у другому колі був досить принциповим. Справа у тому, що всі львів'яни хотіли, аби команда взяла реванш за ганебну поразку у другому турі на "Україні". Тоді маріупольці виграли з рахунком 5:1. Однак на табло тоді могли світитися цифри і 7, і 8.

З іншого боку, сама зустріч у Маріуполі повинна була стати цікавою. "Карпати" останнім часом знайшли свою гру, здобувши дві перемоги у трьох останніх матчах (програли тільки на виїзді "Металісту"). Водночас, "Іллічівець" на власному полі відібрав очки у "Динамо" та "Дніпра", хоча і поступився в останньому турі тому ж таки "Металісту".

Відразу можна зазначити, що гра вийшла жорсткою. Гравці "Карпат" один за одним опинялися на газоні та потребували допомоги лікарів. Ощипко навіть був замінений уже на 10-ій хвилині. Невдало він приземлився на газон, і, очевидно, серйозні проблеми з ногою у захисника. Довелося тренерському штабу львів'ян похвилюватися за здоров'я Лукаса, Ксьонза та Голодюка. Проте обійшлося.

Загалом, можна сказати, що у більшості випадків "зелено-білі" привозили моменти собі самі. Так, "Карпати" на 19-ій хвилині невдало розіграли штрафний біля власного штрафного майданчику, після чого пішла швидка атака, і Фомін вийшов віч-на-віч з Богатіновим. Ще кілька разів подібні недбалі дії на своїй половині поля траплялися й у другому таймі.

"Іллічівець" забив і спокійно відійшов у захист, використовуючи контратаки. І відбилися маріупольці також спокійно. Або ж це "Карпати" були настільки беззубими попереду. У львів'ян можна пригадати лише три моменти. У першому таймі захисник на стійці заблокував удар Мілошевіча після кутового. У другому спочатку Лукас, який чи не єдиний старався у складі гостей, пробив зовсім поруч зі стійкою, а згодом Гладкий з льоту влучив у поперечину.

Щодо маріупольців, то вони мали забивати другий м'яч ще на початку другого тайму. Чижов незрозумілим чином з кількох метрів не влучив головою у ворота. Забили ж вони вже у компенсований час. Богатінов, замість того, щоб просто забрати м'яч, вирішив вибити. Зробив він це точно у Федотова, який закотив м'яч у порожні ворота. Щоправда, підіграв він собі рукою у цьому епізоді. Однак, як сказав Костов, нічого цей гол для "Карпат" не вирішував.

Отже, маємо перемогу "Іллічівця", який піднявся на дев'яте місце у турнірній таблиці. Водночас, "Карпати" зазнали дев'ятої поразки і залишилися на 14-ій сходинці. Попереду у команд завершальні матчі в осінній частині сезону: "Карпати" приймуть "Ворсклу", а "Іллічівець" завітає до "Таврії".