Українська правда

Прем'єр-ліга. "Динамо" - "Арсенал" 4:0. Розгром від Блохіна

Сергей Шемшученко — 25 листопада 2012, 19:24

Після серії програшів київське "Динамо" нарешті реабілітувалося пред власними фанатами. У столичному дербі динамівцями був розгромлений "Арсенал" з рахунком 4:0.

Це чи не перша гра під керівництвом Блохіна, де гравці "Динамо" почали виконувати установку тренера. У виконанні "Динамо" був агресивний футбол, спроба пресингувати весь матч (хоча виходило якось хвилями), і вдала гра при стандартах.

Саме перші два голи була забиті після виконання стандартих положень, які в "Динамо" забрав під себе Велозу. Варто сказати, щло виходить це у португальця досить добре.

"Арсенал" намагався зіграти на контратках і можливо з цієї установки Леоніда Кучука щось би вийшло, якби не два голи у ворота Паньківа ще в першому таймі.

У першу 45-хвилину Коваль відверто нудьгував на воротах і його лише кілька разів розім`яли удари арсеналівців. Відстояти ж на "суху" перший тайм воротарю "Арсеналу" Паньківу не вдалося. На 40-й хвилині, то герой, то ворог київської торсиди Хачеріді вдало підставив голову, після навісу Велозу, і зробив рахунок 1:0.

Вже через чотири хвилини "Арсенал" отримав гол в роздягальню. Знову стандарт Велозу, удар Гармаша в поперечку воріт, і вдала гра на добивання Ідейє.

"Арсенал" не був схожий на команду, що тиждень тому доволі упевнено здолала донецький "Шахтар".

У другому таймі "Динамо" грало по рахунку, а "Арсенал" спробував перехопити інаціативу. На хвилин з десять вийшло. Потім була незрозуміла заміна від Кучука Шацьких і "гості" втратили динаміку і гостроту в атаці.

З хвилини 70-ї гра заспокоїлася і здавалося обидві команлди змирилися з рахунком на табло. "Динамо" не давало грати у свій футбол "Арсеналу", і в останні 15 хвилин ще збільшило оберти. Це вже новинка від Блохіна. Раніше для киян відіграти останні 20-30 хвилин хоч ба на 60% - було великою проблемою.

І хоча на розгром "Арсенал" не заслужив, але настрій Блохіну динамівців підняли. З 88-ї по 92 хвилину Паньківу довелося ще двічі витягати круголого з сітки власних воріт. Це перший розгром суперника київським "Динамо" під керівництвом Блохіна, і в Києві сподіваються, що не останній.