Українська правда

Колесніков: Чи не помре футбол в Україні через спільний чемпіонат СНД?

Сергей Шемшученко — 27 грудня 2012, 19:50

Спільний чемпіонат Росії, України та інших країні колишнього СРСР - цікава ідея, але її наслідки не такі вже й прогнозовані, тому треба все зважити.

Таку думку висловив один з головних спортивних босів у країні Борис Колесніков.

"Зі змагальної точки зору це, безумовно, цікаво. А от наскільки цей турнір можливий, сказати важко. Зараз є дві серйозні ліги, і незрозумілі наслідки для тих клубів, які в об'єднаний чемпіонат не потраплять. Тому організаторам потрібно зважити всі плюси і мінуси, і якщо плюсів більше - діяти", - почав він.

"Але чи не помре чи футбол в Україні через це? Тут потрібні думки фахівців. Конфлікт інтересів, як мені здається, в тому, що і українська, і російська прем'єр-ліги - чемпіонати, які вже стали на ноги. Нехай вони не дотягують до радянського рівня, але в Європі цілком шановані", - нагадав Колесніков.

На його думку, найскладніша тема у всій цій історії - узгодження можливого турніру з європейською футбольною владою.

"Думаю, вона стане предметом окремих переговорів. Але якщо дійсно відбудеться чемпіонат СНД з серйозними бонусами, то тільки перемога в ньому вже сама по собі викликає повагу", - прогнозує він.

"Знаєте, в Англії далеко не всі згодні з тим, що перемогти в Лізі Чемпіонів престижніше, ніж в національній лізі. Більш того, більшість віддають перевагу саме прем'єр-лізі. Загалом, з УЄФА треба буде шукати компроміс", - цитує Колеснікова rsport.ru.