Українська правда

Бразильські ЗМІ дізналися систему штрафів у "Шахтарі" та статтю, за якою покарали Адріано

Сергей Шемшученко — 1 січня 2013, 17:04

У донецькому "Шахтарі" досить добре розробили систему штрафів, котра регулює поведінку футболістів команди.

Про це пише бразильське видання UOL Esporte, котре отримало доступ до контракту одного з гравців команди, в якому зазначено, за які провини і на яку суму він може бути оштрафований.

У випадку, якщо футболіст без поважної причини невчасно повернувся після відпустки або матчів своєї національної збірної, йому доведеться розлучитися з 50% своєї зарплати. У разі рецидиву сума збільшиться до 90%.

Штраф у розмірі 20% від заробітної плати очікує гравця, якщо він без поважної причини пропустив тренування. При рецидиві - сума зростає вдвічі.

Також футболісти піддаються грошовому стягненню, якщо вони відчувають проблеми із зайвою вагою. Розмір штрафу в цьому випадку становить від 20% до 50% від зарплати. Таку ж суму футболісти "Шахтаря" повинні будуть заплатити, якщо вони будуть викриті в курінні або розпивання спиртних напоїв у барах і ресторанах після 23:00.

Згідно з пунктом 8, наявного у UOL Esporte документа, тренування з недостатньою віддачею тягнуть за собою штраф у розмірі від 15% до 30% зарплати.

У таких же межах знаходиться грошове стягнення з футболістів за неспортивну поведінку під час матчів, яке тягне за собою видалення, а також за суперечки з арбітром, плювок в партнера чи опонента, за агресивну або негідну поведінку як на футбольному полі, так і за його межами.

Як повідомляє UOL Esporte, саме по останньому пункту був оштрафований Луїс Адріано, який забив гол у ворота "Нордшелланд" з порушенням принципів Fair Play, пише footboom.com.