Українська правда

Луческу розкрив свої плани по підготовці "Шахтаря"

Сергей Шемшученко — 8 січня 2013, 15:27

8 січня донецький "Шахтар" розпочав підготовку до ігор 2013 року, найближчими днями команда планує займатися на базі "Кірша" в Донецьку.

Скільки саме "гірники" пробудуть в Україні і коли вирушать на перший збір, прес-службі повідомив тренер "Шахтаря" Мірча Луческу.

Виліт до ОАЕ має відбутися вранці 15 січня. Але все залежить від погоди. Якщо Донбас продовжить завалювати снігом і ще більше похолодає, то не виключено, що від'їзд відбудеться на декілька днів раніше.

У ОАЕ на "Шахтар" чекає Matchworld Сup, в якому клуб зіграє з такими командами "Аль-Хіляль" (Саудівська Аравія) і "Замалек" (Єгипет). Гра із "Замалеком" відбудеться 16 січня, а з "Аль-Хілялем" – 19 січня.

"Моє завдання - дати ігрову практику всім футболістам, які будуть на зборах. Тому хтось зіграє, скажімо, першого ігрового дня турніру. Тоді гравці, які не брали участі в першій зустрічі, проведуть товариський матч наступного дня", - розкрив свої плани Луческу.

Два контрольні поєдинки плануються 17 і 20 січня. Спочатку донеччани перетнуться з ташкентським "Локомотивом". Противник на 20 січня ще підбирається, за словами наставника "гірників", це буде найбільш сильна команда, яка зможе зіграти з "Шахтарем" у цей час і в цьому місці.

Крапку зборів буде поставлено 22 січня, коли підопічні Мірчі Луческу зійдуться з пітерським "Зенітом". Після цього матчу команда відразу ж повернеться до Донецька. На 24 січня планується виліт в іспанську Ла Мангу. Коли завершиться іспанський збір, поки що сказати складно. Мірча Луческу ще не вирішив, а залежатиме це від багатьох складових.

Можливо, команда повернеться в Донецьк одразу після завершення турніру, приблизно 3 лютого. Але не виключено, що це станеться після 6 лютого, коли збірна України проведе в Іспанії контрольну зустріч із норвежцями та збірники "Шахтаря" знову приєднаються до свого клубу.

Після гри із "Боруссією" 13 лютого і до відновлення чемпіонату країни "Шахтар", мабуть, попрацює ще на одному зборі, цього разу в Антальї.