Українська правда

Трансфер Тайсона в "Шахтар" став частиною угоди з продажу Ярославським "Металіста"

Сергей Шемшученко — 14 січня 2013, 23:46

Трансфер провідного гравця ФК "Металіст" - бразильського легіонера Тайсона в донецький "Шахтар" став частиною операції з продажу Олександром Ярославським харківського клубу компанії "Газ України".

Про це сказав президент групи DCH Олександр Ярославський, коментуючи офіційне повідомлення про перехід Тайсона в клуб Ріната Ахметова.

"Напевно, сам Тайсон хотів піти. У футболіста була сума відступних в контракті - 20 млн дол, тому Тайсон, мабуть, скористався цим, і угода відбулася. Я вважаю, що будь-який перехід - це нормально", - сказав він.

"Чи нормально це для "Металіста"? Ми подивимося як буде розвиватися успіх "Металіста", чи принесе Тайсон "Шахтарю" те, на що розраховує "Шахтар". Ну і фінансове питання. Гроші за Тайсона є частиною загальної вартості клубу", - повідомив Ярославський.

При цьому, він не підтвердив і не спростував інформацію про те, що ФК "Металіст" обійшовся компанії "Газ України" в 300 млн дол.

На пряме запитання, за скільки він продав свій клуб, його колишній власник відповів : "Я не можу сказати. Підписано контракт, згідно з яким ця інформація є конфіденційною".

"У "Металісті" Тайсон показував чудові результати, був лідером, забив фантастичний гол у ворота "Байєра", прославився назавжди, засвітився в Європі. Зараз ми побачимо його у "Шахтарі". Сподіваємося, що він там додасть теж", - продовжив він.

Якщо дозволить час, зазначив бізнесмен, він хотів би подивитися матч "Металіста" у матчі Ліги Європи з "Ньюкаслом", який відбудеться в Англії в лютому, пише unian.net.