Українська правда

Власники донецького "Металурга" готові збільшити бюджет команди під чемпіонат СНД

Сергей Шемшученко — 22 січня 2013, 00:07

У донецькому "Металурзі" сприятливо ставляться до перспектив участі у спільному чемпіонаті СНД.

Про це російському виданню "Советский спорт" розповів спортивний директор клубу Вардан Ісраелян.

"Ми позитивно ставимося до участі в турнірі. Впевнені, всі клуби - учасники об'єднаного чемпіонату від цього тільки виграли б", - почав він.

"Для нас такий турнір - додаткова можливість привернути фанів. Ми дуже хочемо обговорити умови вступу в таку лігу", - продовжив він.

На думку Ісраеляна, комерційні можливості такого турніру повинні бути вище, ніж нинішні у чемпіонатів російської або української прем'єр-ліги.

"Краще брати участь у боєздатному чемпіонаті, де команду можна добре обкатати, ніж займати п'яте місце в українській першості і вилітати на стадії кваліфікаційного раунду Ліги Європи", - переконаний він.

"Ми повинні заходити в об'єднаний чемпіонат на паритетних засадах - по 8 команд з України та Росії. У нас якраз є вісімка клубів, готових до участі у подібному турнірі", - зазначив Ісраелян.

"Зараз бюджет "Металурга" - близько 30 млн доларів. Питання в тому, чи доцільно для чемпіонату України мати більший бюджет в нашій ситуації. А ось для участі в першості СНД засновники цілком можуть розглянути питання про збільшення клубного бюджету", - резюмував донеччанин.