Українська правда

"Шахтар" розібрався із "Зенітом"

Сергей Шемшученко — 22 січня 2013, 17:24

Донецький "Шахтар" перемогою над пітерським "Зенітом" завершив навчально-тренувальний збір в ОАЕ. Поєдинок, який організатори охрестили "Суперкубком чемпіонів", завершився впевненою перемогою команди Мірчі Луческу з рахунком 3:1.

Незважаючи на товариський статус гри, Луческу з перших хвилин виставив свій бойовий склад, якому вже дуже скоро доведеться доводити свою силу в матчах Ліги чемпіонів з "Боруссією". "Гірники" були дуже серйозно налаштовані на поєдинок, тому із перших хвилин захопили ініціативу і притиснули суперника біля його воріт.

Перший м'яч у воротах росіян опинився вже на 21-й хвилині. Надактивний сьогодні Вілліан з флангу виконав прострільну передачу в штрафний майданчик суперника, де в боротьбі із захисником заштовхати сферу у ворота Малафєєва вдалося Мхітаряну. "Гірники" продовжували контролювати м'яч, у "Зеніта" за винятком кількох дальніх ударів моментів більше і не було.

А забити свій м'яч пітерцям вдалося за рахунок своєї хитрості. Після призначення штрафного у ворота донеччан, захисники почали "будувати" стінку, і не звернули уваги на те, що суддя не вимагав вводити м'яча по свистку. Цим і скористалися росіяни - Зирянова вивели на побачення з П'ятовим і він спокійно переграв його.

Луческу був дуже незадоволений цим епізодом, і, напевно, в повній мірі на своїй шкурі відчув всі ті почуття, які були у гравців "Нордшелланда" в матчі групового етапу Ліги чемпіонів, коли забивав Адріано. Проте, після цього епізоду "Шахтар" не опустив руки, і вже за чотири хвилини знову повів у рахунку. Другий м'яч на свій рахунок записав Мхітарян, а третій - Едуардо.

Загалом, "Шахтар" сьогодні повністю переграв суперника, гостріше атакував, не допускав грубих помилок в обороні. Хороший матч провів Вілліан. Намагався бути корисним команді Тайсон, якому поки важко грати в "Шахтарі" ту роль, яку він виконував у "Металісті". Як завжди активними були Фернандіьо, Срна та Мхітарян. На мажорній ноті "гірники" повертаються додому.

Товариський матч

22 січня

"Зеніт" (Санкт-Петербург, Росія) – "Шахтар" (Донецьк, Україна) – 1:3 (1:2)

Голи: 0:1 - Мхітарян (21), 1:1 - Зирянов (34), 1:2 - Мхітарян (39), 1:3 - Едуардо (79)

"Зеніт": Малафєєв, Анюков, Ломбертс, Бухаров (Джорджевіч, 53), Губочан, Широков, Зирянов, (Алвеш, 46), Луковіч (Файзулін, 46), Вітсель, Халк (Євсєєв, 72) Бистров (Сємак, 46)

Запасні: Бабурін, Іванов, Ребенко

"Шахтар": П'ятов (Каніболоцький, 46), Рац (Шевчук, 46), Чигринський (Кривцов, 46), Ракицький, Хюбшман (Степаненко, 63), Фернандіньо (Гай, 83), Вілліан (Коста, 63), Мхітарян (Едуардо, 72), Тейшейра (Тайсон, 46), Срна (Кобін, 83), Адріано (Девіч, 72)

Запасні: Кучер, Іщенко, Ілсіньо, Майкон

Попередження: Алвеш (74), Євсєєв (77), Срна (82)