Українська правда

Суркіс: Ми не будемо в Росії у підтанцьовці

Сергей Шемшученко — 9 лютого 2013, 09:07

Питання зведеного чемпіонату СНД залишиться на рівні красивих розмов, адже пропозицію росіян поки можна вважати образливою для українських команд.

Про це заявив президент київського "Динамо" Ігор Суркіс, який додав, що його клуб без згоди ФФУ ніколи не заявиться на участь у чемпіонаті СНД.

"Ми не будемо в Росії у підтанцьовці. Рейтинг УЄФА станом на сьогодні вищий саме в України. Ми маємо самодостатній чемпіонат. Я не уявляю ситуації, коли 4 чи 5 клубів заявиться у чемпіонат СНД. А іншим що робити? Я не погоджуся стати руйнівником українського футболу", - сказав він.

"На мою думку спочатку росіянам треба вийти на контакт із нашою федерацією футболу. Обговорити всі моменти. А, отримавши її згоду, надсилати запрошення українським клубам. Більше того, я не впевнений, що трибуни на матчах цього чемпіонату будуть заповнюватися", - додав Суркіс.

За його словами, у самій Росії немає єдності у цьому питанні.

"І Колосков, і Мутко висловилися проти. Вони не хочуть переглядати матчі "Ворскла – Волинь", а хочуть бачити у своєму чемпіонаті російські клуби. Думаю, що все залишиться на рівні красивих розмов", - переконаний президент "Динамо".

Днями українські клуби отримали запрошення для участі в чемпіонаті СНД з футболу. Найближче засідання організаторів турніру має відбутися 18 лютого в офісі "Газпрому" у Москві, нагадує gazeta.ua.