Українська правда

Добкін: Курченко взяв місяць

Сергей Шемшученко — 9 лютого 2013, 09:23

Наразі власник харківського "Металіста" розмірковує над графіком виплат по купівлі стадіону клубу і взяв час на роздуми.

Про це "Українському футболу" повідомив голова обласної федерації футболу Михайло Добкін.

"Зверну увагу на історію арени "Металіст". Вона не могла раніше продаватися, тому що тривав процес будівництва", - нагадав він.

"Потім ми проводили Євро, далі, ледь настала осінь, почали збирати документи для того, щоби визначити долі співфінансування цього об’єкту", - зазначив він.

"Стадіон спочатку був комунальною власністю територіальної громади. Якщо ми залишаємо його в комунальній власності, то повинні знаходити можливість, окрім утримування, ще й по-іншому використовувати арену", - вважає Добкін.

На його думку, на арені можна було б проводити концерти, зустрічі, збори, якщо це не завадить підготовці до ігор "Металіста".

"Коли ми побачили, що територіальна громада не може розпорядитися своєю власністю, виникла ідея продажу. У мене не було можливості запропонувати попередньому керівнику купити стадіон", - запевнив він.

"Тільки-но підійшли до цього моменту, почалися публічні заяви про те, що залишимо команду, самі фінансуйте. Якби пан Курченко не купив у пана Ярославського стадіон, ми би зробили пропозицію пану Ярославському", - додав Добкін.

"Вартість стадіону ми визначили вже на першій зустрічі. Пан Курченко узяв тайм-аут на місяць, щоби прорахувати свої можливості й визначити, який графік фінансування зможе скласти, щоби забезпечити розрахунок із нами", - розповів він.

За словами Добкіна, враховуючи, що сьогодні ще не готові повністю документи (треба ще 3–4 місяці), орієнтовно в 3–4 кварталі угода буде завершена.