Головне

Фоменко визнав, що виконати завдання потрапити на ЧС-2014 буде важко

01.02.2013 11:44 477 0
Фоменко визнав, що виконати завдання потрапити на ЧС-2014 буде важко

Перед збірною України стоїть завдання виходу на Чемпіонат світу-2014 у Бразилії, хоча зробити це буде дуже складно.

Про це на прес-конференції у Києві заявив головний тренер національної команди Михайло Фоменко, передає кореспондент "Чемпіона".

"Ви чудово знаєте, яке стояло та стоїть завдання перед збірною. Хоча воно є дуже важким, враховуючи ситуацію, яку потрібно виправити", - сказав він.

"Для початку головним матчем для нас буде гра у Варшаві проти Польщі у березні. Якщо там буде невдача, то шансів буде ще менше", - додав тренер.

За словами Фоменка, у нинішній ситуації збірна України програє тим командам, у яких тренери вже працюють довгий час.

"Звикнути до факту, що я - головний тренер збірної, ще не встиг. Просто ще не поговорив з усіма гравцями. Важливо, щоб процес пішов, розпочалася безпосередньо робота з футболістами", - зауважив спеціаліст.

На запитання, за якою схемою діятиме збірна, Фоменко відповів: "Єдиної схеми на один матч немає. У три захисники грати не будемо, адже місце, яке займає збірна, не дає можливості експериментувати".

"Зараз авантюрного футболу немає. Маю на увазі наш національний чемпіонат. У футболі зараз все організовано. І ми будемо намагатися грати у той футбол, який зможемо засвоїти", - пояснив тренер.

Окрім того, головний тренер розповів, що кандидатів у національну збірну - близько 50-ти футболістів, і цей список ще не остаточний.

"З усіма зустрінемося. Хто буде сильніший, того будемо викликати. Те ж стосується і Сергія Погорілого, який, думаю, визнав свою помилку та провину. І Назаренка, й інших, і тих, хто раніше не викликався. Усе залежить від того, як вони будуть грати на клубному рівні", - уточнив Фоменко.

Коментарі ()