Головне

Ліга Чемпіонів. "Шахтар" - "Боруссія" 2:2. Дотмундці не скорилися на "Донбас-Арені"

14.02.2013 00:21 1367 0
Ліга Чемпіонів. "Шахтар" - "Боруссія" 2:2. Дотмундці не скорилися на "Донбас-Арені"

Перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів між донецьким "Шахтарем" та "Боруссією" з Дортмунда завершився результативною нічиєю 2:2. "Гірники" двічі виходили вперед, і двічі не зуміли втримати переможний рахунок.

Саму гру обидві команди розпочали з хвилини пам`яті за загиблими під Донецьком уболівальниками, які загинули після аварії літака, що летів рейсом з Одеси. 

У Мірча Луческу напередодні гри з "Боруссію" кадрових проблем не було, за виключеннмя продажу в "Анжи" за 35 млн євро Вілліана. Навіть Ракицький, який ще тиждень тому хворів і не поїхав до збірної України, тепер чудодійно сцілився і вийшов на поле зі стартових хвилин. Повернувся у гру і Дмитро Чигринський, але надійності це захисту "Шахтаря" не принесло. Активно дебютував Тайсон, але забити так і не зумів.

"Боруссія" в цій грі виглядала краще і по праву заслужила цю нічию. І хоча в перошому таймі більше моментів біля воріт П`ятова було в гостей, які влучали і в поперечку воріт і били повз ворота, але відкрив рахунок "Шахтар". На 31-й хвилині Срна зі штрафного пробив ледве не по центру воріт, але Вайденфеллер не долетів до цього м`яча - 1:0.

Але німці не дали господарям посмакувати переможним рахунком у перерві матчу. На 41-й хвилині Фернандіньо з Чигринським завадили однин одному в штрафній і Левандовськи з метрів 10 пробив у кут воріт П`ятова - 1:1. 

У другому таймі команда Луческу заграла більш впевнено. Якщо в першому таймі "Боруссія" не давала грати флангами, то в заключній 45-хвилинці у "гірників" дещо виходило. На 68-й хвилині зіграла заміна Луческу. Вийшовший на заміну замість Тайсона Коста після довгої передачі Ракицького пробив у кут воріт "Боруссії", зробивши рахунок 2:1. 

Потім "Шахтар" почав грати на утримання рахунку, а це вже була помилка. Німці грають до останнього і довели, що вони не здаються ніколи. Коли вже більшість уболівальників "Донбас-Арени" домовлялися, де буть святкувати перемогу, усі плани зіпсував Хуммельс. Після подачі кутового Хуммельс головою пробиває у кут воріт і рахунок вже 2:2. 

Вирвати перемогу в "Шахтаря" не було вже ні часу, ні моментів. Тепер вже через три тижні в Дортмунді визначиться володар путівки до чвертьфіналу Ліги чемпіонів і поки фаворит "Боруссія".

Коментарі ()