Головне

Україна відмвовилася від об`єднаного чемпіонату з Росією

13.02.2013 18:33 700 0

Українська сторона не отримувала запрошень про об`єднаний чемпіонат з Росією, але вважає цей турнір таким, що суперечить статуту Міжнародної федерації футболу. 

Про це у спеціальній заяві на офіційному сайту ФФУ заявив президент Анатолій Коньков.

"ФФУ не отримувала жодних офіційних повідомлень, запитів, листів, запрошень,  тощо  від  організаторів  так  званого  об'єднаного чемпіонату.

Відповідно до ст. 18 Статуту ФІФА, ліги та будь-яки інші об'єднання клубів, що входять до складу члена ФІФА (яким є ФФУ), повинні підпорядковуватися та визнаватися таким членом ФІФА. Статут ФФУ, згідно цієї статті, визначає права та обов'язки ліг та клубів. 

Це означає, що без явного дозволу, як визначено в ст. 8 Статуту ФФУ створення будь-яких ліг або інших об'єднань клубів - неможливе. "Вважаю, що будь-які дії, спрямовані на створення без нашого явного дозволу або дозволу ФІФА чи УЄФА будь-яких ліг або інших об'єднань клубів є безпрецедентним порушенням положень і вимог статутів ФІФА, УЄФА і ФФУ, та будуть розглядатися в контексті застосування засобів дисциплінарної відповідальності. ФФУ проти руйнування піраміди світового футболу, цілісності та системи проведення змагань" - заявив Коньков.

Коментарі ()