Головне

Ліга Європи. "Металіст" - "Ньюкасл" 0:1. Ціна помилки Папа

20.02.2013 19:25 1062 0
Ліга Європи. "Металіст" - "Ньюкасл" 0:1. Ціна помилки Папа

Харківський "Металіст" не виконав перше задання нового керівництва команди, вилетівши з Ліги Європи на стадії 1/16 фіналу. Після 0:0 в Ньюкаслі підопічні Мирна Маркевича програли з мінімальним рахунком 0:1 в Харкові.

У господарів кадрових проблем перед матчем з англійцями не було. Уся команда в строю. Хоча для бойового комплекту "Металіста" Маркевичу українців не потрібно, в єврокубках він обходиться лише одним Горяіновим. Аргентинсько-бразильська діаспора поки наставнику "Металіста" не надто допомагає. І тут все просто: якщо не пішла гра на полі в Хав`єра чи Соса, то голів у ворота суперників харківської команди може й не бути. До того ж знову згадаємо про нового "гірника" Тайсона.

У матчі-відповідь з "Ньюкаслом" у складі господарів можна знову відзначити лише Горяінова, а вся інша команда більше мучилася, ніж грала у футбол. Так, були моменти у Крістальдо, був активний в останні хвилини Вілліан, який також мав забивати, але цього не сталося. Звичайно, чудово відіграв у цій Крул, і  вазагалі цей поєдинок, то феєрія обох воротарів.

Але однаково, у грі "Металіста" не було системності. Не було взаємодії між півзахистом та нападом, не кажучи вже про захист. Команда грала в бій-біжи і сподівалася на індивідуальну майстерність Крістальдо чи Соси, але це був не їх день.

Не став 21 лютого щасливим днем і для сенегальця Папа Гуйє. Сенегалець, який так і не став українцем, зіпсував усю тактику на останні хвилини гри від Мирона Маркевича. Можливо, наставник "Металіста" і мав свій план на рахунок 0:0, додатковий час та серію пенальті, але в цьому не був обізнаний Папа.

На 62-й хвилині сенегалець у простій ситуації віддає назад Горіянову, але не в ноги, а на дальню штангу, де воротарю довелося зачепити ногою Сіссе, борючись за цей м`яч. Хоча у цій ситуації Горяінову було б за краще взагалі відпустити Сіссе, оскільки кут для пробиття по воротах був дуже гострий.

Тим не менш, суддя ставить пенальті і Амеобі легко переграє Горіянова, котрий до того рятував свою команду разів з п`ять.

Після пропущеного голу "Металіст" активізувався в атаці, але забити так і не зумів. Тепер у "Металіста" залишилося одне завдання від власника клубу - боротися за зону Лігу чемпіонів, але то вже зовсім інша історія.

Коментарі ()