Головне

Товариський матч. Україна - Норвегія - 2:0. Фоменко дебютує з перемоги

06.02.2013 21:44 456 0
Товариський матч. Україна - Норвегія - 2:0. Фоменко дебютує з перемоги

Перший матч Михайла Фоменка біля керма збірної України виявився переможним. У контрольній грі, що проходила в іспанській Севільї, українці з рахунком 2:0 переграли команду Норвегії. Видовищним матч не став, а м`яч лише залітав в одні ворота.

І якщо Фоменко і отримав якусь інформацію з цієї гри, то лише одну - кого більше не варто викликати у збірну. Не будемо переходиити на персоналії, але як мінімум чотири футболісти, які виходили на поле "Естадіо Олімпіко", поки далекі від рівня національної команди. Оскільки, гра з Новегією - це остання репетиція перед поєдинком відбору до ЧС-2014, то у наставника українців вибір невеликий.

"Основні" збірники зіграли на своєму рівні, лише гра Тимощука все більш далека від ідеалу. Бажання в гравця "Баварії"залишилося, але це поки і все. Чи вистачить цього рівня на матчі з Польщею чи Чорногорією? Є сумніви.

Результат українці зробили ще в першому таймі. Спочатку Морозюк ударом головою після пасу Федецького відкрив рахунок. На 41 хвилині Ярмоленко ударом в кут воріт після скидки Зозулі зробив рахунок 2:0. У норвежців моментів у першому таймі майже не було.

Заключну 45-хвилинку активніше розпочали "вікінги", але попереду в них гра не клеїлася. З виходом на поле Конополянки гра українців стала реактивніше в атаці. Але знову таки заміна Ярмоленка і вихід на поле Селезньова загальмував швидкість українців. Норвегія мала кілька шансів забити, включаючи пенальті, але на висоті був П`ятов.

Але якщо з голкіпером та півзахистом Фоменку має бути все зрозуміло, то із захистом та нападом питання скоріше критичне. Чому Фоменко в останньому спарингу перед важливою грою з поляками не намагався награти склад? Наваряд чи гра з єдиним форвардом Зозулею, чи Селезньовим - це оптимальний варіант. Вихід на поле Шевчука та Федецького - це експеримент, чи це заміна Селіну та Гусєву?

Питань багато, а відповідь Михайлу Фоменку варто давати 22 березня у Варшаві. Причому фраза - команда лише будується, не пройде, десь ми вже це чули.

Коментарі ()