Головне

Ліга Чемпіонів. "Барселона" - "Мілан" 4:0. За себе і за Віланову

12.03.2013 23:59 1174 0
Ліга Чемпіонів. "Барселона" - "Мілан" 4:0. За себе і за Віланову

Кажуть, що останні негаразди "Барселони" (три поразки за п'ять поєдинків) пов'язані з відсутністю головного тренера Тіто Віланови, який змушений був відійти від футбольних справ через проблеми зі здоров'ям. Не приховують цього і гравці каталонського клубу - не у своїй тарілці вони відчувають себе без наставника.

Однак у відповідальний момент каталонці зібралися. Зібралися, як на останній бій. Поразки від "Реала" залишаться у минулому, адже вони не сильно вдарять по чемпіонським амбіціям "синьо-гранатових". Виліт з Кубку Іспанії? Прихильники пробачать. А у чемпіонаті країни відрив дозволяє "Барселоні" програти ще кілька разів. Від цього нічого не зміниться.

Водночас, перемога над "Міланом" на "Камп Ноу" в 1/8 фіналу повертає яскраве сонце над перспективами каталонців у Лізі Чемпіонів. Чудовий тактичний задум тренера міланців Массіміліано Алегрі спрацював лише на "Джузеппе Меацца". На домашній арені "Барселони" була тільки одна команда.

Звичайно, невідомо, як перебіг поєдинку складався надалі, якби не швидкий гол на 5-ій хвилині. Однак, аж занадто зарядженою "Барселона" вийшла на цю зустріч. Міланців на половині поля господарів не бачили хороших півгодини. Потім каталонці, здалося, взяли паузу. Лише здалося. За п'ять хвилин до перерви "синьо-гранатові" подвоїли свою перевагу.

Але є одне "але"... У деяких країнах у певних матчах відзначають і антигероя зустріч. У цьому випадку можна віддати таке "звання" Ньянгу. 18-річний Мбай на 38-ій хвилині мав чудовий момент - вихід один на один з Вальдесом. Проте молодий футболіст влучив у стійку. А як цей гол перевернув би хід матчу! 1:1, і навряд чи "Барса" відійшла б до завершення першого тайму. Й у другій половині вже набагато легше б було тримати захист гостям.

Та маємо те, що маємо. 0:2 після першого тайму, та ще один швидкий гол у дебюті другого. І перед "Міланом" постало дуже важке завдання забити, як мінімум, одного разу. Алегрі зробив подвійну заміну. Вони не спрацювали. Каталонці ж загострили свою увагу на захисті та запропонували "Мілану" потримати ініціативу. Що гостям не вдавалося. Ні, м'яч був у "россонері", однак небезпечних моментів створити їм не вдавалося.

Завершальні десять хвилин пройшли на гойдалках. І підсумок такого перебігу - взяття воріт Абб'яті. "Мілан" бездарно розіграв хороший штрафний, пішло перехоплення від Мессі, а далі для "Барселони" - справа техніки. 4:0, і Каталонія продовжує боротьбу у Лізі Чемпіонів. І є відчуття, що цю перемогу вони точно присвятять хворому Тіто Віланові.

Коментарі ()