Головне

Прем'єр-ліга. "Чорноморець" - "Динамо" 0:2. Зарано ще Одесі брати Київ

31.03.2013 17:33 1543 0
Прем'єр-ліга. "Чорноморець" - "Динамо" 0:2. Зарано ще Одесі брати Київ

Якщо поглянути на турнірну таблицю, то безумовно, матч в Одесі був центральним поєдинком туру. Однак після суботньої зустрічі "Карпат" і "Шахтаря", де було показано три червоні картки, з цим можна було посперечатися. Власне, так воно і вийшло. "Динамо" здобуло комфортну перемогу на класі.

Напередодні матчу Роман Григорчук отримав серйозні проблеми зі складом. Не могли вийти на поле проти "Динамо" відразу двоє виконавців основи - Франк Джа Джедже (14 виходів на поле у нинішньому чемпіонаті) й Еліс Бакай (16 появ). Водночас, Лучіан Бурдужан (також 16 появ) таки з'явився на полі зі стартових хвилин, незважаючи на те, що за кілька годин до початку писали, що він не зіграє через травму. У "біло-синіх" таких втрат не було.

Не можна оминути висловлювання головного тренера одеситів. Він всерйоз націлився на те, щоб обійти "Динамо" у турнірній таблиці цьогоріч. Тим цікавіше було побачити, що ж його підопічні зможуть вдома показати "Динамо". Виїзд у Донецьк у попередньому турі ми пам'ятаємо, коли "Чорноморець" отримав три сухі м'ячі на "Донбас Арені".

Як виявилося, нічого "Чорноморець" показати не зміг. За весь матч запам'яталися лише два кутові у другому таймі. Спочатку Шацьких пробив над поперечиною, а потім Фонтанелло повз стійку. І все. Це все, що "моряки" створили біля володінь Коваля. В основному ж були дальні передачі у рохрахунку на Бурдужана. Лучіан цю боротьбу Хачеріді та Віді програвав.

Єдиний момент, за який може зачепитися "Чорноморець" і всі, хто не полюбляє "Динамо", - це суперечка Хачеріді та Бурдужана на 16-й хвилині. Одесит упав у боротьбі з Євгеном, після чого почав апелювати до арбітра. Захисник відповів по-своєму - підійшов і штовхнув ногою Лучіана, який на той момент лежав на газоні. Штовхнув не сильно, та і Бурдужан відразу піднявся та поштовхався з візаві. Анатолій Абдула залишив цей момент поза увагою. Почекаємо і ми. Рішення КДК ФФУ.

Загалом, у першому таймі пригадати мало що можна. Було більше боротьби у центрі поля, фолів і втрат. А от щойно почалася друга половина, як "Динамо" повело у рахунку. Гусєв з Аруною хорошу комбінацію розіграли, і Гармаш пропустив м'яч на Олега, не втрутившись у задуми партнерів. А на 71-й хвилині Ярмоленко, красиво відігравши двох захисників у штрафній, зняв усі питання про переможця.

Одеський клуб навіть не зміг створити навалу на останніх хвилинах. Олег Блохін розумно збив темп у компенсований час своїми замінами. Отож, досить спокійно "Динамо" вивезло три очки з Одеси. Кияни піднялися на другу сходинку, адже "Металіст" у Кривому Розі втратив очки.

Коментарі ()