Головне

Прем'єр-ліга. "Кривбас" - "Металіст". Команда-попелюшка з Кривого Рогу

31.03.2013 21:41 1379 0
Прем'єр-ліга. "Кривбас" - "Металіст". Команда-попелюшка з Кривого Рогу

Після фінального свистка довелося навіть трохи пошкодувати, що в наступному турі криворіжці не грають з "Шахтарем" - хто зна, можливо команда Тарана спромоглася б на своєрідний рекорд: відібрати очки у всіх чотирьох флагманів українського футболу поспіль, з "перервою" на розгром "Зорі"!

Слідом за "Ньюкаслом", "Металіст" хтось мав покарати за такий собі "весняний" футбол і на внутрішній арені. Як бачимо, навіть після важкої перемоги над "Говерлою" команда Маркевича не схаменулася. А "Кривбас", який набрав відмінний хід у весняній частині чемпіонату, двічі просити не треба. У матчі проти бронзового призера господарі поля хоча і практикували так званий "Сталінград", однак і самі залюбки йшли в атаку.

Одна з них на 15 хвилині закінчилася взяттям воріт Горяїнова - Бартулович подав зліва, кіпер харківського клубу відбив м'яч перед собою, і чи не найкращий гравець криворіжців в останніх матчах Володимир Прийомов "смачно" приклався у кут воріт з-за меж штрафного майданчика.

Після забитого м'яча команда Тарана люб'язно віддала ініціативу суперникові, і грала другим номером - але не на відбій. Раз-по-раз Бартулович, Прийомов та Антонов тікали від оборонців гостей, і створювали харків'янам неприємності. По такій грі, "Металіст" геть знітився... "Виїхати" на одному лише класі не виходить, а кинути усі сили на штурм воріт суперника - собі на шкоду.

В дебюті другого тайму світла голова Хав'єра дає гостям надію на три очки - лідер атак "Металіста" підрізав м'яч у сітку воріт після прострілу Соси, і вирівняв паритет. Бразилець закликав своїх партнерів не святкувати гол, а розвивати успіх. Проте, штурмуючи ворота "Кривбаса", підопічні Маркевича за майже 40 хвилин так і не довели справу до реального загострення.

Неправильні висновки з останніх матчів "Кривбаса" проти "Динамо" та "Дніпра" коштували "Металісту" другого місця, на яке повернулися "динамівці". Своєю чергою, "Кривбас" завдяки цій нічиїй набрав 29 очок, і тепер ділить із "Зорею" 8-9 місця турнірної таблиці. А відмінна гра в останніх матчах, помножена на доволі сприятливий календар, дозволяють команді Тарана навіть помріяти про зону єврокубків.

Коментарі ()