Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Боруссія - Шахтар 3:0. Ти хто такий? Давай, до побачення!

06.03.2013 00:35 565 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Боруссія - Шахтар 3:0. Ти хто такий? Давай, до побачення!

Україна втратила свого останнього футбольного представника в європейських турнірах. Донецький "Шахтар" після результативної нічиєї на "Донбас Арені", сьогодні зазнав розгромної (читай - ганебної) поразки на "BVB-Штадіон", а тому припиняє свій похід за трофеєм найпрестижнішого клубного турніру під егідою УЄФА.

Бо з такою грою, яку продемонстрували гірники, у 1/4 фіналу робити нічого. В першому таймі команда Луческу не провела жодної небезпечної атаки. Випали з гри Тайсон та Тейшейра, мляво виглядали Мхітарян і Фернандіньо. Ну а про гру оборони команди яскраво свідчать два пропущені м'ячі протягом шести хвилин, при чому один з них, традиційно, зі стандарту.

У другому таймі з виходом Дугласа Кости гірники ніби прокинулися, але, як зазвичай буває у футболі, не забиваєш ти - забивають тобі. І Луческу ще має подякувати супернику за те, що у воротах П'ятова в заключні сорок п'ять хвилин опинився лише один гол, адже моментів у німців було "вагон, і маленький візочок". Згадати лише прохід Ройса, який самотушки обіграв п'ятьох!!! гравців "Шахтаря", проте пробив повз ворота.

Загалом же, "Боруссія" сьогодні перемогла заслужено, не залишивши жодного шансу супернику. Незважаючи на те, що забивати з огляду на результат першої гри треба було саме "Шахтарю", дортмундці не сіли в обороні, а настільки потужно затиснули на власній половині поля "Шахтар", що моментами гравці українського клубу не розуміли де вони, і що з ними коїться.  Ройса, Левандовскі, Блащіковскі та Бендера ще довго буде бачити у своїх кошмарах оборонна лінія "Шахтаря" на чолі з Андрієм П'ятовим.

А що стосується завдання виграшу Ліги чемпіонів, яке традиційно ставиться перед командою президентом клубу Рінатом Ахметовим, то доведеться почекати ще рік, два, а може і більше. А, можливо, і взагалі у "Шахтарі" відмовляться від цієї ідеї, змінивши пріоритети на створення об'єднаної з Росією ліги, де "Шахтар" буде почуватися як риба у воді, і набагато частіше радуватиме свого президента і прихильників здобутими трофеями.

Коментарі ()