Головне

Прем'єр-ліга. "Ворскла" - "Шахтар" 0:1. Реабілітація?

10.03.2013 18:05 503 0
Прем'єр-ліга. "Ворскла" - "Шахтар" 0:1. Реабілітація?

Донецький "Шахтар" здобув мінімальну перемогу у виїзному поєдинку проти "Ворскли". Нокаут в Дортмунді виявився настільки серйозним, що команда Луческу, схоже, ще не встигла оговтатись від нього, чому підтвердженням є сьогоднішня гра.

Давно вже ми не бачили в чемпіонаті донеччан, які майже не атакують, а всією командою стоять в обороні і грають на відбій. А саме таку тактику гріники обрали на другий тайм сьогоднішнього протистояння. Після забитого на класі м'яча в першій половині гри "Шахтар" віддав супернику ініціативу, і вона до нього більше не поверталася.

Спочатку полтавчани атакували дуже обережно, навіть складалося враження, що вони не можуть повірити у те, що без п'яти хвилин чемпіон надає їм таку можливість. Очевидно, у Полтаві очікували, що гірники після Дортмунду камінь на камені не залишать від їхньої команди, щоб реабілітуватися перед своєю публікою. Однак, сьогоднішній "Шахтар" нічого подібного не показав.

У другому таймі "Ворскла" почувалася настільки впевнено, що затискала суперника на його половині поля. Але відсутність забивного нападника у складі команди Свистуна сказала своє слово - більшість перспективних атак "Ворскли" завершувалися передчасними і не дуже небезпечними ударами Громова. Під кінець гри "Ворскла" взагалі почала "сідати", і її випади на ворота гірників несли ще менше небезпеки.

У підсумку - мінімальна поразка, за яку Свистуну аж ніяк не має бути соромно. З тими кадровими можливостями, які є у тренерського штабу - такий результат можна записувати в плюс. Команда показала характер, але брак виконавської майстерності компенсувати ним дуже важко.

Що стосується "Шахтаря", то всім вже давно зрозуміло, хто візьме золото чемпіонату цього року. Можливо, відсутність спортивної мотивації впливають на гру команди. А Мірча Луческу, якого все після того ж Дортмунда ЗМІ активно відправляють на інше місце роботи, вже не може впливати на внутрішньокоманді настрої?

Коментарі ()