Українська правда

Прем'єр-ліга. "Арсенал" - "Карпати" 4:1. Розгром для Костова у Києві

Сергей Шемшученко — 22 квітня 2013, 20:04

Заключний поєдинок 25-го туру Прем'єр-ліги у Києві на стадіоні імені Лобановського між "Арсеналом" і "Карпатами" можна було справедливо називати битвою за виживання. У киян напередодні у таблиці було 25 пунктів, а у львів'ян - 23. При цьому "гармаші" у 2013-му році ще не знали смаку перемоги.

Тому той, хто переміг би у цьому протистоянні, цілком міг, як мінімум, у піднесеному настрої готуватися до наступних важливих матчів, що залишилися. До того ж, ця команда майже напевно забезпечувала собі прописку на наступний рік. Просто важко уявити, що "Говерла" у п'яти зустрічах, що залишилися, може набрати більше, ніж 8-10 очок.

Ніколай Костов здивував стартовим складом. Він залишив у запасі Кополовця, Даушвілі, Кенію та Марселіньо, які кубковий поєдинок проти "Шахтаря" починали в основі. Чому так вирішив тренер, відомо тільки йому. Проте саме через ці зміни, фактично, "Карпати" і були розгромлені у першому таймі. Спочатку Мисак, який зайняв місце у воротах замість Богатінова, на пару з Озарківим привезли у свої ворота пенальті. Потім обрізка Жовтюка завершилася прострілом Аржанова та вільного Адійя. А йшла лише 11-а хвилина.

У наставника "Карпат" нерви не витримали, тому за десять хвилин до завершення тайму він випустив Гаращенкова та Кополовця Замість вищезгаданих гравців, котрі провинилися. Однак нічого не змінилося. Натомість, Богданов з далекої відстані зі штрафного буквально пробив Мисака. Єдиний момент, за який можуть зачепитися гості, - непризначений пенальті після того, як удар Гладкого рукою зупинив Дос Сантосу. М'яч летів у ствір воріт, тому 11-метровий швидше був, ніж ні.

У другому таймі від львів'ян усі очкували атакуючого натиску. Та цього не сталося. "Зелено-білі" ніяк не могли створити справжню небезпеку біля воріт Реви. Більше моментів у підопічних Костова стало виникати після виходу Марселіньо. Були дальні удари, які здебільшого у ствір воріт не влучали.

На 77-й хвилині у "Карпат" з'явилася надія. Кенія добив у сітку м'яч після удару Штіліча, який на себе поперечина прийняла. Проте "Арсенал" відразу ж відновив відрив у рахунку. Герасим'юк точну довгу передачу віддав на ногу Романчуку. У хвилини, що залишалися до кінця матчу, у львів'ян ще було кілька потенційно небезпечних моментів, та рахунок на табло не змінився - на лінії воріт відмінно грав Віталій Рева.

Отже, "Арсенал" набрав 28 балів і тепер може полегшено зітхнути - відставання "Говерли" від киян збільшилося до десяти очок. Водночас, "Карпати" наразі чи не найголовніший суперник ужгородців у боротьбі для виживання. Також поразка "Карпат" відтермінувала офіційний виліт запорізького "Металурга" у Першу лігу ще на тур.