Головне

Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Металіст" 1:1. Донецьк - чемпіон, Харків продовжує боротися за срібло

28.04.2013 19:31 1325 0
Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Металіст" 1:1. Донецьк - чемпіон, Харків продовжує боротися за срібло

Поєдинок "Шахтаря" та "Металіста" на "Донбас Арені" був надзвичайно важливим для обох команд. Донеччани хотіли перед власними вболівальниками, які заповнили стадіон, оформити четверте поспіль чемпіонство. Водночас, харків'янам не варто було втрачати очки, адже вони ведуть спекотну та жорстку боротьбу з "Динамо" за путівку у Лігу Чемпіонів.

Ось і виходило, що зустріч повинна була стати безкомпромісною. Тим більше, що у минулому сезоні "Металіст" у Донецьку взяв три очки, перегравши "гірників" 2:1. У першому колі нинішнього сезону у Харкові здобув перемогу "Шахтар". Проте у товариському матчі на зборах в Абу-Дабі у січні підопічні Мирона Маркевича взяли своєрідний реванш - 1:0.

А завершили команди боротьбу у сезоні-2012/13 між собою нічиєю. Це означало, що "Шахтар" достроково став чемпіоном України. Вчетверте поспіль і ввосьме за свою історію. "Металіст" же порівнявся за очками з "Динамо". І тепер доля срібних нагород буде вирішуватися у наступному турі на ОСК "Металіст", куди і завітають саме кияни. І не варто забувати, що у 29-му турі до Харкова приїде "Дніпро". Тому у кого тепер більше шансів, вирішуйте самі.

Команди почали звітний поєдинок у неквапливому темпі. Маркевич, очевидно, очікував, що господарі понесуться вперед зі стартових хвилин. "Гірники" цього не зробили, і вже "синьо-жовті" зачепилися за м'яч, розраховуючи на техніку та швидкості Марлоса, Бланко, Хав'єра та Соси, а також гольове відчуття Девіча.

"Металіст" частенько загрожував воротам П'ятова. Хоча, швидше, тут "заслуга" центральних захисників "помаранчево-чорних". Чигринський і Кривцов залишили негативне враження. Не можна сказати, що на своєму рівні відіграли і Рац з Гречишкіним. Однак це були вимушені зміни, адже Шевчук, Ракицький і Кучер зустріч пропускали через дискваліфікації.

У першому таймі за моментами була рівновага. Команди створили приблизно однаково. Ближчими до голу були "гірники", а забили гості. Спочатку Срна гостро навішував на дальню стійку, і лише міліметрів Мхітаряну не вистачило, аби дістатися до м'яча. Забив же Девіч, який перед цим втратив одну хорошу нагоду. Марко спокійно увірвався у штрафний майданчик і пробив П'ятова. "Привіт" захисту "Шахтаря".

Здавалося, що другий тайм буде повністю за донеччанами. Тим більше, що тренер протримав їх у роздягальні більше, ніж Маркевич своїх. Та цього не сталося. "Металіст" добре оборонявся, відповідаючи небезпечними контрвипадами. Суперечливий момент стався на 60-й хвилині. Кривцов понадіявся на П'ятова, коли м'яч завис у повітрі. Андрій пішов на вихід, але біля лінії воротарської його зустрів, якщо сказати баскетбольною термінологією, заслоном Девіч. Віталій Годулян зафіксував напад на голкіпера, і цілком правильно - чіпати воротаря у його майданчику не можна.

І от, коли у деяких експетрів і більшості вболівальників виникла думка, що "Шахтар", так би мовити, "здає" матч, він прокинувся. Власне, цьому дивуватися не доводиться, адже поєдинок проти "Зорі" команда Луческу виграла саме у завершальні десять хвилин. Цього дня сталося аналогічно. З одним лише моментом, що переможного голу не було. Фернандіньо, який повів команду за собою, виконав чудо-пас на Ілсіньо, який і приніс "Шахтарю" нічию і титул чемпіонів.

Донеччани після цього не зупинилися, і щастя "Металіста", що він не програв. Адже моменти біля воріт Горяїнова виникали майже кожні дві хвилини. Якби не одне але... На третій компенсованій хвилині "Шахтар" врятувала поперечина після чудової комбінації й удару Девіча. У підсумку - така собі бойова нічия. Закономірна чи ні, знову ж можете вирішити самі.

Коментарі ()