Головне

Ліга Чемпіонів. "Боруссія" пробилася до фіналу

30.04.2013 17:04 1308 0
Ліга Чемпіонів. "Боруссія" пробилася до фіналу

Дортмундська "Боруссія" вийшла до фіналу Ліги чемпіонів. Після розгромної перемоги над "Реалом" в першому матчі, на "Сантьяго Бернабеу" перед командою Юргена Клоппа стояло завдання будь що не пропустити три м'ячі, і, по можливості, забити. З першим команда впоралась, а от з другим - не вийшло.

Відразу після свистка Говарда Вебба стало зрозуміло, що "Реал" побіжить забивати швидкий гол. Так і сталося, проте, вперше м'яч побував у воротах Вайденфеллера лише в кінцівці поєдинку. До цього "Реал" багато атакував, створив купу моментів, проте з реалізацією і вибором форварда на вістря у Моуріньо сьогодні були серйозні проблеми.

У свою чергу, "Боруссія", витримавши стартову навалу суперника, сама взялася за справу, і дуже швидко могла перекреслити всі амбіції і сподівання "Реала" на вихід до наступного кола. Якби Роберт Левандовскі сьогодні реалізував усі моменти, які мав, то він записав би на свій бомбардирський рахунок не менше голів, аніж зробив це тижнем раніше у Дортмунді.

Після перерви Моуріньо почав грати "пан, або пропав", випустив Бензема замість Ігуаїна, зняв четвертого захисника, однак у "Реала" попереду гра не клеїлась, і, здалося, що вершкові вже самі не вірять в те, що можна ще щось змінити. Проте, гол Бензема на 83-й змустив "Бернабеу" піднятися на ноги, а Юргена Клоппа серйозно понервувати.

Майже до істерики тренера і вболівальників німецького клубу довів Рамос, який за хвилини до завершення основного часу забив другого м'яча. Для того, щоб продовжити свій шлях у турнірі "Реалу" треба було забивати ще одного, проте, "Боруссія" тягнула час і збивала темп, що і дозволило їй в підсумку виконати поставлене перед нею завдання.

Команда Юргена Клоппа з валідолом, проте виходить до фіналу, де їй доведеться помірятися силами, швидше за все, з "Баварією". Що стосується "Реала", то Моуріньо і Со в першу чергу треба пошукати причини цієї невдачі в собі. За винятком стартових і заключних хвилин гри, "Реал" показав набагато гірший футбол, аніж суперник. А якщо ще згадати першу зустріч в Німеччині, то, відверто кажучи, на фінал Королівський клуб не заслужив.

Коментарі ()