Головне

Єльцин хотів, щоб у 1999-му році на "Лужніках" Росію привітали з перемогою над Україною задовго до кінця гри. ВІДЕО

04.04.2013 16:40 167 0

Перший президент Росії Боріс Єльцин просив привітати збірну цієї країни з виходом на Євро-2000 за кілька хвилин до завершення відбіркового поєдинку з Україною.

Таку цікаву історію розповів генеральний директор російського "Первого канала" Константін Ернст.

"Розкажу цікаву історію про ту гру. За п'ять хвилин до кінця матчу, коли наші ще вели 1:0, дзвонить мені прес-секретар Єльцина Сєргєй Медвєдєв, і каже: "Єльцин просить, щоб диктор привітав російську команду з перемогою та виходом на чемпіонат Європи", - сказав він.

За словами Ернста, він здивувався, адже сам поєдинок ще не закінчився.

"Кажу: "Так не прийнято, наврочимо". "Ні, - відповів він, - Єльцин просить прямо зараз". "Ну, добре - кажу, - спробую додзвонитися до коментатора". І от поки дзвонив, воротар Філімонов встиг зробити свою чорну справу", - цитує Ернста "Советский спорт".

Додамо, що тоді матч завершився з рахунком 1:1, а Алєксандр Філімонов запам'ятався невдалою грою під час виконання штрафного Андрієм Шевченком на 88-й хвилині.

Цей гол позбавив Росію прямої путівки на чемпіонат Європи-2000. Крім того, Україна навіть випередила сусідів у боротьбі за друге місце.

Редакція сайту "Чемпіон" не несе відповідальності за зміст ролика і його якість, а також не гарантує доступність і можливість перегляду, адже відео розміщене у відкритому доступі на сторонньому ресурсі.

Коментарі ()