Головне

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Волинь" 1:0. Харків знову на другому місці

06.04.2013 21:47 578 0
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Волинь" 1:0. Харків знову на другому місці

За підтримки рідних трибун, команда Мирона Маркевича здобула нелегку мінімальну перемогу, і повернула собі омріяну другу сходинку турнірної таблиці.

І хто зна, як би закінчилося домашнє протистояння харків'ян з "Волинню", якби вже на 33 секунді зустрічі геній Клейтона Хав'єра вкотре не зробив свою справу! Ще не встигли усі глядачі зайняти свої місця на трибунах, як в першій же атаці Хосе Ернесто Соса шедевральним пасом вивів бразильця на побачення зі Старцевим - 1:0.

Варто зазначити, що Хав'єр забиває вже третій матч поспіль, і його дії вселяють партнерам неабияку впевненість. До перерви гра "Металіста" з "Волинню" більше нагадувала забаву кота з мишею. Окрім навісів від Сімініна в руки Дишленковичу, гості взагалі нічого не створили. А той таки Хав'єр перед самою перервою після виходу на побачення зі Старцевим відверто пробачив лучан за халатність у захисті.

Під кінець першого тайму у Харкові посилився дощ, і тепер вже погода виконувала партію першої скрипки матчу. На важкому полі прудконогі латиноамериканці Маркевича позбулися можливості комбінувати, і гра прийняла доволі примітивний характер.

Наприкінці зустрічі "Волинь" створила щось на кшталт навали, однак до вирішального удару справа так і не дійшла. Варто зазначити, що по перерві "Металіст" мав два просто таки вбивчих шанси подвоїти рахунок, одначе для початку Старцев (напевне, кращий з гостей цього вечора) продемонстрував дива реакції, а потім вже Девич не зумів приборкати мокрого м'яча.

Неодмінно, певні запитання залишаться до судді. Ще в першому таймі Олександр Дердо раз-по-раз пробачав гравцям обох команд жорсткі, а іноді навіть жорстокі фоли. Щоправда, це не завадило арбітрові по перерві виписати для Хосе Ернесто Соси другий гірчичник у ситуації, яка навіть не тягнула на першу жовту картку - не кажучи про повторну.

Тим не менше, господарі взяли своє. Завдяки цій перемозі, "Металіст" набрав 49 очок, і тепер знову випереджає столичне "Динамо" на два очки. Як мінімум, на добу.

Коментарі ()