Головне

Палкін стверджує, що в УЄФА зацікавлені в об'єднаному чемпіонаті СНД

06.04.2013 13:03 392 0

Якщо хто і підштовхує Україну та Росію до об'єднаного чемпіонату, так це УЄФА.

Про це заявив генеральний директор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін.

"Вся проблема у фінансовому Fair Play. Справа у тому, що у єврокубках будуть брати участь тільки беззбиткові клуби - які витрачають стільки, скільки заробили", - сказав він.

"У сучасних реаліях знайти такі клуби у Росії чи Україні неможливо. Поки УЄФА ставиться до цієї проблеми терпимо, лише натякаючи на необхідність наближатися до правил фінансового Fair Play", - додав директор.

За словами Палкіна, він упевнений, що зовсім скоро вимоги посиляться, і клуби, які не зможуть вписатися у нові умови, опиняться за бортом європейських клубних змагань.

"Звідси сам собою напрошується висновок: треба щось робити, і терміново. Як варіант - створення об'єднаного чемпіонату, що істотно розширить можливості клубів заробляти гроші", -вважає він.

Представник "Шахтаря" зауважує, якщо об'єднати сильні сторони українського та російського ринків, можна буде отримати лігу, здатну прорватися до першої п'ятірки європейських чемпіонатів.

"В об'єднаному чемпіонаті значно зросте конкуренція. Матчі будуть викликати набагато більший інтерес у глядачів. У результаті на стадіонах буде більше людей, трансляції стануть затребуваними, з'явиться зацікавленість у рекламодавців і спонсорів", - написав Палкіна для Forbes.ua.

Раніше повідомлялося, що інша організація - ФІФА на чолі з Зеппом Блаттером - ніколи на підтримає ідею чемпіонату СНД.

Коментарі ()