Українська правда

U-19: збірна України перемогла Росію

Сергей Шемшученко — 24 травня 2013, 21:21

У п’ятницю, 24 травня, юнацька збірна України (U-19) здобула першу перемогу в еліт-раунді відбору до чемпіонату Європи 2013 року.

Як пише сайт ФФУ, у Краснодарі команда Юрія Мороза перемогла одноліток з Росії − 2:1.

Вже у першому таймі наша команда змусила двічі капітулювати голкіпера російської збірної. На 11-й хвилині відзначився Хобленко, а за через двадцять хвилин влучний "постріл" вийшов у Юрченка.

Відзначимо, що в першому таймі підопічні Мороза мали незаперечну ігрову перевагу й голкіперу росіян Леонову кілька разів довелося рятувати свою команду.

Два швидкі голи українців змусили наставника російської збірної Володимира Щербака ще в першому таймі провести дві заміни, але на перерву команди пішли за переваги підопічних Юрія Мороза у два мячі.

У другому таймі росіянам вдалося вирівняти гру, й вже воротар українців Сарнавський працював з повним навантаженням. Наслідком активності господарів поля став гол Болова.

Втім, пропустивши м’яч, українці знову взяли гру під свій контроль. Наша команда надійно діяла в захисті, не дозволивши супернику забити ще раз. У підсумку перемога України − 2:1.

У іншому матчі нашої групи збірна Туреччини переграла команду Італії − 5:1 й очолила турнірну таблицю.

Росія (U-19) − Україна (U-19) 1:2 (0:2)

Голи: 0:1 - Хобленко (11), 0:2 - Юрченко (31), 1:2 - Болов (69)

Україна: Сарнавський, Мірошник, Дуць, Шишка (Мірошниченко, 70), Сваток, Блізніченко, Юрченко к (Мішньов, 81), Хобленко, Гришин (Гринь, 63), Павленко, Крапивний

В останньому раунді, який відбудеться 27 травня наші хлопці зіграють з командою Туреччини, а росіяни поміряються силами з італійцями.