Головне

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Динамо" 2:0. Маркевич робить крок до "срібла"

05.05.2013 00:54 397 0
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Динамо" 2:0. Маркевич робить крок до "срібла"

Харківський "Металіст" на своєму полі обіграв "Динамо" і зробив крок до першого в своїй історії "срібла" чемпіонатів України. Два стандарті положення, які команда Маркевича реалізувала в поєдинку з принциповим суперником, дозволили їй відірватися від киян на три очки за три тури до завершення чемпіонату.

Це протистояння, яке ще до його початку охрестили не лише матчем туру, а й матчем всієї першості для команд, розпочалося ще задовго до стартового свистка Юрія Мажаровського. З обох сторін було багато розмов про суддівство, але сьогодні бригада арбітрів відпрацювала так, що претензій до неї з боку обох опонентів не повинно бути.

"Металіст" з перших хвилин почав грати активніше, і в такому ж ключі провів більшу частину усього поєдинку. "Динамо" попереду особливо нічого не показало, а от у обороні дві помилки команди  Блохіна при розіграші стандартних положень обернулися для неї двома м'ячами. Максим Коваль, який до цього декілька разів виручав свою команду, в цих епізодах був безсилий.

Після перерви "Динамо" вийшло заряджене, окупувало штрафний майданчик суперника, але крім двох голів, забитих з чистих оффсайдів, більше нічим свого тренера і вболівальників не порадувало. У кінцівці зустрічі "Металіст" спокійно догравав до фінального свистка, а "Динамо" вже навіть не вірило  в те, що сьогодні ще можна щось змінити.

Таким чином, "Металіст" піднявся на другу сходинку в таблиці і значно покращив свої шанси на участь у наступній Лізі чемпіонів. Проте, виграла команда Маркевича лише "бій". Для того, щоб святкувати перемогу у "війні", потрібно здобути ще три перемоги з доволі непростими суперниками, серед яких дніпропетровський "Дніпро".

Що ж до "Динамо", то команді Блохіна нічого не залишається, як зціпити зуби і рухатися далі, сподіваючись на осічку від "Металіста". Відверто кажучи, невихід у Лігу чемпіонів у наступному сезоні - не така і трагедія для столичного клубу. Бо амбіції амбіціями, але якщо кияни в 2014-му році привезуть до столиці Кубок Ліги Європи, це буде набагато краще, аніж навіть вихід до плей-офф Ліги чемпіонів. Але для цього треба працювати. Дуже багато працювати.

Коментарі ()