Головне

Кубок України. "Севастополь" - "Шахтар" 2:4. Дива не сталося - "гірники" у фіналі

08.05.2013 20:10 659 0
Кубок України. "Севастополь" - "Шахтар" 2:4. Дива не сталося - "гірники" у фіналі

Очікувати, що "Севастополь" зробить ще одну сенсацію та здолає у півфіналі Кубку України і донецький "Шахтар", чесно кажучи, не доводилося. Усі спеціалісти приходили до однієї думки - "гірники" путівку у фінал супернику не віддадуть. До слова, сам факт появи севастопольців за крок від вирішального матчу за кубок - уже успіх. До виходу у Прем'єр-лігу залишився невеличкий крок, тому сезон можна вважати найуспішнішим в історії клубу.

Навіть самі гравці "Севастополя" відразу після жеребкування зазначали, що їм дістався найсильніший з можливих суперників. Сперечатися не варто. У можливих зустрічах із "Чорноморцем" або "Дніпро" у "синьо-білих" було б дещо більше шансів. У будь якому випадку, у поєдинку із "Шахтарем" на стадіоні був аншлаг. Що там говорити, якщо у день гри заповітні квиточки продавали по 500-600 гривень. Немаленька сума, правда?

Олег Кононов вирішив розпочати гру так, як його підопічні грають у Першій лізі. За що швидко поплатилися. Грати у відкритий футбол з чинним чемпіоном України було певною помилкою. Спочатку севастопольці захопилися атакою на 9-й хвилині. Отримали закидання на хід вільному Адріано - Луїс пробив у кут. А ще через 19 хвилин провалом у захисті суперників скористалися Коста-Тайсон-Мхітарян. Перший перевів м'яч на інший фланг на другого, а той віддав на вільного Генріха.

При цьому не можна сказати, що "моряки" виглядали гірше. Ні! На 10-й хвилині П'ятов витягнув м'яч з кута після вистрілу Ткачова. На 30-й за "гірників" зіграла поперечина, яка прийшла їм на допомогу після удару з розвороту Ковпака. А на 37-й хвилині севастопольці свого досягнули. Ткачов з другої спроби пробив так, що П'ятов дістати м'яча не зміг.

У перерві тренеру "Севастополя" не вдалося примусити грати оборону більш організовано. І повторився перебіг першого тайму. Мхітарян та Адріано оформили дублі, і питання про переможця було зняте. Проте знову ж, попереду господарі діяли націлено на ворота, водночас, в обороні були настільки жахливі провали, що "Шахтар" міг м'ячів сім забити.

Другий влучний удар Ткачова дещо підсолодив поразку "морякам". Однак, загалом, "Шахтар" переміг на класі. При цьому вкотре за останні матчі чемпіони відіграли погано у захисті. Так було у зустрічі з "Металістом", так було і сьогодні. Чигринський деколи допускав дитячі помилки. Забагато давали прострору своїм візаві Степаненко з Кучером.

4:2, і "Шахтар" закінчив казку "Севастополя" у Кубку України. Тепер донеччани можуть цілеспрямовано готуватися до фінального поєдинку, який відбудеться 22-го травня у Харкові.

Коментарі ()