Головне

Стороженко: "Після відмови "Сталі" та "Олександрії" спортивний принцип перестав існувати"

18.06.2013 15:15 506 0

Перший віце-президент федерації футболу України Сергій Стороженко прокоментував рішення залишити в Прем'єр-лізі України ужгородську "Говерлу" і запорізький "Металург" - команди, що вилетіли в першу лігу за підсумками минулого сезону.

Пан Стороженко зазначив, що у Виконкому не було іншого вибору, після того як друга та третя команди першої ліги відмовилися грати у лізі рангом вище.

"Склалася така ситуація, що довелося скликати Виконком з цього питання. Спортивний принцип фактично перестав існувати після відмови "Сталі" і "Александрії" піти на підвищення в класі. Виконком прийняв складне рішення, але в цій ситуації нічого більше відповідного не було передбачено регламентом.

Наше завдання полягало в тому, щоб зберегти 16 команд в прем'єр-лізі. Підвищити вимоги в першій лізі або знизити вимоги в УПЛ ми не можемо. Це недоцільно", - повідомив Стороженко.

Сказав віце-президент декілька слів і з приводу банкрутства криворізького "Кривбаса".

Засідання проходило в закритому порядку, я докладав про ситуацію, що склалася, в проблемних клубах. Нам потрібно було приймати управлінські рішення. Що стосується "Кривбасу", то цей клуб фальсифікував заяву про свою платоспроможність. Вони прислали нам фінансові гарантії за декілька годин до заяви про банкрутство", - каже Стороженко championat.com.

Коментарі ()