Українська правда

На полі "Ворскли" стелять новий газон

Сергей Шемшученко — 5 липня 2013, 13:51

На полі стадіону "Ворскла" імені Бутовського кипить робота. Великі вантажівки привозять рулони газону, після чого його укладають на спеціально підготовлений дренаж.

Увесь процес в цю ранню пору пильно контролює агроном клубу Володимир Ловкий. Прес-служба поцікавився у Володимира Владиславовича про хід робіт.

"Це вже фінальна стадія. Проте ще має відбутися потрудиться. Потрібно укрити піском кореневу систему трави. Ми покладемо згори сантиметр, це близько ста тонн, для того, щоб трав'яний покрив став зручний для бутс футболістів. Також необхідно внести мінеральні добрива для розвитку і зміцнення", - каже Ловкий.

"Зрізання трави в розсаднику починається в шість вечора, коли вже немає такого яскравого сонця. Після чого трав'яний покрив подорожує з Київської області в Полтаву. А рано вранці газон укладають, знову ж таки доки немає жаркого сонця. Це робиться для того, щоб зменшити температурні навантаження на траву, яка і так переживає своєрідний "стрес" при перевезенні", - продовжує агроном.

"Щоб прижитися трав'яному покриву необхідно близько місяця. Хоча перший кореневий волосок зростає вже після закінчення трьох-чотирьох днів. Тобто, до початку нового чемпіонату в Полтаві газон вже приживеться", - пояснює Ловкий.