Головне

У чемпіонаті Нігерії договірні матчі грають з рахунком 79:0

24.07.2013 09:37 239 0

Гравці і керівництво клубів національної футбольної ліги Нігерії дискваліфіковані довічно після скандалу, що вибухнув після двох матчів чемпіонату, які завершилися з рахунком 79:0 і 67:0.

Про це повідомляєж російська служба ВВС.

Над двома клубами - "Плато Юнайтед Фідерс" і "Поліс Машин" нависла загроза переходу в нижчу лігу. Перед завершальним матчем команди набрали рівне число очок, і невдаха визначався в заочному протистоянні з урахуванням різниці забитих і пропущених м'ячів.

Обидва ці матчі завершилися з неймовірним рахунком: команда "Поліс Машин" розгромила "Бубаяро" - 67:0, а команда "Плато Юнайтед Фідерс" - "Акурбу" - 79:0.

У футбольній федерації Нігерії не сумніваються, що обидва матчі були договірними. Так, комісія підрахувала, що один гравець "Плато Юнайтед Фідерс" забив за матч 14 голів, а "Поліс Машин" ухитрилася впродовж однієї хвилини відправити до воріт суперників чотири м'ячі.

Рішенням комісії усі гравці і керівництво команд, що влаштували це шоу, дискваліфіковані довічно, а самі команди дискваліфіковані на 10 років.

Коментарі ()