Головне

Ліга Європи. "Дачія" - "Чорноморець" 2:1. Гай виводить одеситів на "Црвену Звезду". ВІДЕО

25.07.2013 22:07 1656 0
Ліга Європи. "Дачія" - "Чорноморець" 2:1. Гай виводить одеситів на "Црвену Звезду". ВІДЕО

Виїзд "Чорноморця" у Кишинів на матч-відповідь 2-го кваліфікаційного етапу Ліги Європи очікувався в Україні з деяким побоюванням. Тут було кілька факторів. По перше, "Дачія" непогано провела матч в Одесі, пропустивши другий м'яч уже у компенсований час, за десять-двадцять секунд до завершення зустрічі.

По-друге, чомусь пригадалося протистояння України та Молдови у відборі на Чемпіонат світу-2014. На тому ж таки стадіоні "Зімбру" молдовани відібрали очки у "синьо-жовтої" команди (так сталося і цього разу), яка тоді була у розібраному стані після того, як її залишив Олег Блохін. Потім була і досить важка перемога українців у повторному матчі, який відбувся не деінде, як в Одесі.

По-третє, усі розмови про цей поєдинок. У "Дачії" стверджували, що зроблять усе можливе, щоб відквитати два м'ячі. Або ж просто обіцяли, що дадуть бій шостій команді України за підсумками минулого сезону. Та і сам тренер "моряків" Роман Григорчук підходив по поєдинку по-філософськи. Наставник, який мав до цього достатній єврокубковий досвід, розумів, що у таких протистояннях недооцінки бути не може.

Можливо, і тому одеська команда, яка вийшла на поле у незвичних червоних футболках і білих шортах (резервна форма "моряків" у нинішньому сезоні), почала гру досить зібрано та відразу заволоділа ініціативою. "Чорноморець" подав у першому таймі чимало кутових, проте до точного удару справа так і не доходила. А от перший удар, який прийшовся у ствір, власне, і завершився голом. Гостям вдалася хороша багатоходівка, після чого Гай з позиції лівого інсайду фактично розстріляв голкіпера.

"Чорноморець" і надалі продовжував володіти ініціативою. Поодинокі ж випади "Дачії" були нечастими, і захист на чолі з Безотосним чудово справлявся зі своїми обов'язками. Хороший шанс подвоїти рахунок був в Антонова, який після кутового не зумів переправити м'яч у ворота з кількох метрів. Не забиваєш ти... Не дотерпіли "чорно-сині" трішки, й у компенсований час до першого тайму пропустили. Міхальов навісив зі штрафного з правого флангу, а на дальній стійці розторопнішим за всіх виявився Орловський. Одесити тільки-но розвели м'яч у центрі, як арбітр покликав команди у роздягальні.

"Дачія", окрилена успіхом, масово пішла вперед на початку другого тайму. Проте одесити досить швидко відтіснили суперників подалі від своїх воріт. Та і сподіватися, що молдавський клуб заб'є ще три м'ячі у ворота Безотосного (а їх за такого перебігу подій влаштовував рахунок 4:1), якось не доводилося. Тому на певний час здалося, що обидві команди такий рахунок влаштовує.

Так було до 60-ої хвилини, коли пожежа виникла на лінії воротарської володінь Безотосного. Орбу у підсумку завдав удару, який був заблокований чи то захисником, чи то самим голкіпером. Точно сказати важко, адже багато футболістів опинилося на кількох квадратних метрах. Як би там не було, а "Чорноморцю" пощастило.

Ненадовго. Через чотири хвилини "Дачія" заробила право на кутовий. Гості вибили м'яч в аут, який суперники розіграли досить швидко, і замкнув прострільну передачу у падінні Геннадій Орбу (не плутати з абсолютним тезкою, який свого часу грав у донецькому "Шахтарі"). При цьому, господарі почали бурхливо радіти, а не швидко побігли забирати "круглого" із сітки воріт. Очевидно, їх задовольняв і такий рахунок. Головним для молдавського клубу, швидше за все, було здобути перемогу над українцями.

Хоча пристрасті на полі тільки почали розгоратися. Стартували справжні "гойдалки". То "Дачії" не вистачило сантиметрів, щоб втретє засмутити одеситів, то вже "Чорноморець" отримував шанси на цілком реальні моменти. Однак через певний час "моряки" заспокоїли гру, здобувши результат, який дав їм путівку у наступний раунд.

Апогеєм зустрічі стало вилучення тренера "Дачії" Ігоря Негреску, якого змушений був відправити у роздягальню головний арбітр за надмірну емоційність, коли один з бокових рефері показав аут на користь "Чорноморця".

Отож, 2:1 - перемога "Дачії", проте далі йде українська команда. Досить нервова звитяга, зважаючи, що наступним суперником "моряків" буде белгадська "Црвена Звезда". І можна з упевненістю сказати, що віце-чемпіон Сербії є сильнішим за другу команду Молдови. Тепер слово Григорчуку, який повинен підготувати свою команду до наступного випробування.

Ліга Європи-2013/14 з футболу

2-й кваліфікаційний раунд

Матч-відповідь

25 липня

"Дачія" (Кишинів, Молдова) - "Чорноморець" (Одеса, Україна) 2:1 (1:1)

Голи: 0:1 - Гай (26), 1:1 - Орловський (45+3), 2:1 - Орбу (64)

"Дачія": Матюгін, Посмак, Ілеску, Орловський (Павлов, 50), Огада, Соппо, Кркотіч, Міхальов, Столеру (Барахоєв, 63), Орбу (Одіа, 77), Овсянніков

"Чорноморець": Безотосний, Бергер, Фонтанельо, Андерсон Мінейро, Кутас, Гай (Валєєв, 75), Бобко, Рієра (Бакай, 46), Самодін (Діденко, 68), Джа-Джедже, Антонов

Попередження: Орловський (15), Андерсон Мінейро (23), Джа-Джедже (45+2), Кутас (50), Овсянніков (52), Кркотіч (59), Барахоєв (79)

Коментарі ()