Головне

Прем’єр-ліга. "Дніпро" - "Зоря" 1:3. Перший провал дніпропетровців

27.07.2013 21:00 866 0
Прем’єр-ліга. "Дніпро" - "Зоря" 1:3. Перший провал дніпропетровців

Після перших двох турів нового чемпіонату саме старт "Дніпра" фахівці називали найбільш вдалим: команда Хуанде Рамоса здобула дві впевнені сухі перемоги, обидва рази не лишивши жодних шансів своїм суперникам. Але зрозуміло було, що рано чи пізно має знайтися суперник, який попсує "дніпрянам" нерви – і сталося це вже у третьому турі, коли до Дніпропетровська завітала "Зоря".

Луганці останнім часом вже міцно закріпилися у статусі незручного суперника для "Дніпра" - так, минулого сезону у двох матчах фаворит набрав лише одне очко. І вже у дебюті звітного поєдинку стало зрозуміло, що легко господарям не буде й цього разу, причому проблеми вони створили собі самі. Денис Бойко згада свої легендарні асистентські звершення в матчах із "Шерифом" та "Оболонню", додавши ще один яскравий епізод до свого досьє: цього разу воротар, реагуючи на простріл із флангу, не втримав м’яча у руках та випустив його в ноги Чеберячкові, після чого той і закотився до воріт.

Звичайно, таким подарунком від гостинних господарів "Зоря" скористалася, нав’язавши їм щільну боротьбу і утримуючи вдалий для себе рахунок. Та "Дніпро" і сам добрих півгодини не міг оговтатися і знайти свою гру. Але під завісу першого тайму перевага господарів ставала все відчутнішою і зрештою вилилася в гол, більярдним ударом забитий Матеусом після розіграшу штрафного.

Можна було очікувати, що, натхненний цим успіхом, "Дніпро" після перерви вже дотисне суперника. Але, захопившись атакою, господарі вкрай недбало зіграли в обороні: Хомченовському дозволили прийняти м’яча у чужій штрафній, віддати його Каменюці, а вже капітан "Зорі" так само без опору пробив точно під стійку воріт.

Ще один епізод, який, напевне, буде найближчим часом багато обговорюватися, стався десятьма хвилинами пізніше, коли арбітр Швецов скасував через офсайд гол Романа Зозулі. Роман дійсно був "поза грою" в момент пасу Селезньова, але по дорозі до нього м’яча торкнувся також гравець "Зорі". Варто відзначити, що перед стартом сезону ФІФА оприлюднили деякі уточнення щодо фіксації положення "поза грою", де серед іншого вказувалося: якщо в подібній ситуації дії гравця команди, що захищається, були навмисними – офсайд не фіксувати, якщо ж мав місце рикошет – гру потрібно зупинити. Що ж, очевидно, суддя вирішив, що мав місце другий варіант.

Тим часом Рамос пішов ва-банк, своїми замінами максимально наситивши атакувальну ланку. Такі дії раніше неодноразово забезпечували "Дніпру" результат, але не цього разу – підопічні Вернидуба знову зловили опонентів на контратаці. Хомченовський знову зіграв роль асистента, запустивши на вільний простір Данило, а бразилець виграв боротьбу в захисників і пробив у проти хід Бойкові.

Чим менше часу лишалося до фінального свистка, тим відчайдушніше йшли вперед господарі. Одна з атак навіть завершилася пострілом Селезньова у штангу, але буквально за хвилину чергова втеча гравців "Зорі" ледь не завершилася їх четвертим голом, і тільки своєчасний вихід Бойка зі сміливим стрибком у ноги Любеновичу завадив рахункові стати розгромним.

Тим не менш, після фінального свистка "Дніпро-Арена" проводжала свою команду оплесками – в недооцінці суперника чи у відсутності бажання їй дорікати не доводилося. Але, бажання бажанням, та, дозволяючи собі припускатися таких помилок у захисті, "Дніпрові" не варто розраховувати на те, що його звична в останні роки позиція зможе покращитися.

Коментарі ()