Головне

Об'єднаний турнір. "Шахтар" - "Зеніт" 0:1, або останнє місце для "гірників"

06.07.2013 21:11 458 0
Об'єднаний турнір. "Шахтар" - "Зеніт" 0:1, або останнє місце для "гірників"

Донецький "Шахтар" програв другий матч поспіль в Об'єднаному турнірі та майже "гарантував" собі останнє місце у першому розіграші цього змагання. "Гірників" на четвертій сходинці може змінити "Спартак". Якщо у неділю, 7-го липня, програє київському "Динамо" з різницею у три м'ячі та більше.

А починалося для "Шахтаря" все чудово - перемога над "Зенітом" у Києві та нічия зі "Спартаком" у Донецьку, де підопічні Мірчі Луческу мали вигравати з непристойним рахунком. Але наступні дві поразки звели нанівець усі старання "помаранчево-чорних". І швидше, що тут справа у психології, а не в ігрових кондиціях. Котрі на даному етапі підготовки бажають залишати кращого. А "Шахтарю" то, між іншим, у наступну середу вже починати боротьбу на внутрішній арені - матчем за Суперкубок проти "Чорноморця".

Неозброєним оком видно, що без своїх лідерів - Фернандіньо та Мхітаряна - "Шахтар" зовсім не той, який ми звикли бачити. Про це Ви могли прочитати у попередньому звіті після зустрічі у Москві зі "Спартаком". Проте іншу причину такої гри знайти важко. А повідомлення, що після того матчу у роздягальні "гірників" ледь не сталася бійка, лише підтверджує факт, що не все добре у донецькому колективі.

От і звітний поєдинок у виконанні донеччан залишив більше питань, ніж відповідей. Фернандіньо, який сьогодні прощався з прихильниками "Шахтаря" безпосередньо на "Донбас Арені", намагався замінити Коста. Саме Дуглас підбивав партнерів іти вперед. Можна відзначити і Тайсона, проте ще не зміг він вийти на той рівень, щоб команда пішла за ним. Ще один момент, який оминути не хочеться, - це форма Срни. Є певне враження, що треба було йому кілька років тому залишати Донецьк, бо зараз у нього починає виходити все менше. Хоча, це суб'єктивна думка, яку сам капітан "гірників" може спростувати своєю грою в офіційних матчах.

Окрім того, чудово у звітній зустрічі відіграв голкіпер "Зеніта" Лодигін. Він врятував пітерську команду у всіх небезпечних моментах, які створили Коста, Тайсон і компанія. Водночас, чи не єдиною грубою помилкою у захисті "Шахтаря" російський клуб скористався. На останніх хвилинах Джорджевіч головою пробив після навісу з правого флангу. На цей удар П'ятов зреагував, а Бистров був першим на добиванні. Оборона за цим просто спостерігала, стоячи на місці.

От і маємо досить бліду гру у виконанні чемпіонів України. Другу поспіль! Обговорювати товариські матчі прискіпливо не варто, але занепокоєння певне є. До Ліги Чемпіонів, звичайно, ще далеко, а от старт чемпіонату може виявитися для команди Луческу дуже важким.

Коментарі ()